Backen visade vägen i segermatchen

Med mål och assist visade backen Olle Hellström vägen när Kiruna IF besegrade SK Lejon efter förlängning.

- Viktiga poäng, sa tränaren Robert Lahti.

1 december 2018 19:37

Det handlar inte om en kamp bland seriens topplag, men varenda poäng är ändå av betydelse eftersom man skapar sig ett bättre utgångsläge ju högre tabellplacering man får.

- Nu passerade vi ett lag och har häng på nästa, sa Lahti.

En mållös förstaperiod lovade egentligen mer för Kiruna, men bägge lagen höll tätt och det var nyförvärvet Olle Hellström som låg bakom hemmalagets 1-0 när han från backposition i powerplay hittade Leonard Forselius klubba till det förlösande ledningsmålet.

- Tycker vi var värda det målet och skönt när det kom. Lejon är ett lag i bra form som också tagit många poäng på slutet, sa Lahti.

Avslutningsperioden var böljande och lagen skapade en del chanser. I efterspelet från en hemmautvisning kom så kvitteringen riktigt sent då Sebastian Pelukka satte 1-1 med dryga minuten kvar.

- Givetvis surt när det händer, men jag är ändå stolt över att grabbarna kom igen och avgjorde i förlängningen, menar Lahti.

Huvudpersonen där hette Olle Hellström. Först hann han med att bli utvisad efter en uppgörelse med Mattias Eklund tidigt på extratiden och alldeles mot slutet avgjorde han med sitt 2-1-mål.

- Vi har slagit Lejon två gånger på kort tid och det är ett lag som har bra go just nu. Självklart hoppas vi kunna avancera ytterligare i tabellen och jag är jätteglad över segern i dag, sa Lahti nöjt.

Matchfakta

Kiruna IF - SK Lejon 2-1

Mål, Kiruna: Leonard Forselius, Olle Hellström

SK Lejon: Sebastian Pelukka.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!