Avslöjar: Två talanger lämnar Boden Handboll

Bodenspelarna Lisa Hansson och Johanna Vidgren lämnar Boden Handboll och tar steget ner i allsvenskan. Hansson är klar för Eslöv och Widgren bekräftar Sportens uppgifter om att hon är klar för Stockholmslaget GT Söder.

30 juli 2018 17:20

Båda talangerna har under förra säsongen haft problem med bristande speltid och väljer nu alltså att lämna SHE-spel med Boden Handboll och kliver ner i Damallsvenskan. Under fjolåret fick Lisa Hansson spela som vänsternia och lämnar nu för att spela högernia i Eslövs lagbygge.

– Jag har en bra känsla inför kommande säsong i Eslöv. Det känns som att vi har alla förutsättningar att göra en bra säsong och jag hoppas på att kunna bidra till att vi vinner matcher. Jag kände att jag ville ta ett steg ner i seriesystemet för att få möjligheten att spela på nio meter igen, säger Lisa Hansson i ett pressmeddelande.

Hur är du som spelare?

– Som spelare är jag fysisk. Jag är explosiv, bra en mot en och kan spela både försvar och anfall. Jag gillar när det smäller, beskriver hon sig själv.

Du kommer ner till Eslövs efter en säsong med spel på vänsterkanten, nu vill du spela på högerkanten, din naturliga sida?

– Har spelat vänsterkant dem två senaste säsongerna i SHE men känner att jag inte riktigt kommit till min rätt där. Jag har höga personliga mål och vet att klubben har en hög målsättning vilket känns inspirerande. Jag vill vara en mer ledande och involverad spelare, men vet att det kommer vara en stor omställning efter att ha huserat på kanten dem senaste säsongerna.

Fjolårssjuan i Damallsvenskan, GT Söder, har förstärkt med Bodentalangen Johanna Widgren. Men denna säsong siktar Farstaklubben högre än så.

– Vi har kontakt och är muntligt överens. Jag vet däremot inte om det är officiellt på handbollsförbundet än men snart borde det vara officiellt, säger Johanna Widgren.

Hur känns det att komma till GT Söder?

– Det känns jätteroligt och det ska bli jättespännande. Förhoppningsvis kommer jag få mer speltid i den klubben och det hade varit väldigt roligt.

Inför förra säsongen förlängde Widgren sitt kontrakt med Bodenlaget men lämnar nu alltså för Stockholmsklubben GT Söder.

– Jag har fått ett väldigt bra intryck av klubben och de verkar seriösa. De har planer på och vill hamna högt upp i tabellen och förhoppningsvis gå till SHE-kval. Det blir en spännande säsong, konstaterar hon och tillägger.

– Jag har ännu inte hunnit träffa laget men jag hoppas ju själv på ett så bra resultat som möjligt. Alla lag vill väl avancera uppåt på något sätt. Det är inget uttalat men man hoppas väl alltid på att det går bra tänker jag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Simon Tjärnberg