Avslöjar: Stjärnan bryter kontraktet med Boden

Viktor Lindgren har åkt på en knäskada och inte spelat sedan i oktober. Och nu kan Sporten avslöja att Viktor Lindgren har brutit kontraktet med Boden Hockey.

4 december 2017 10:52

I över en månad har Boden Hockeys forwardsstjärna Viktor Lindgren tvingats vila från spel på grund av en knäskada. Och nu kan Sporten avslöja att Lindgren i helgen har brutit kontraktet med Boden Hockey.

– Först och främst är det jättetråkigt för Viktor Lindgrens del. Han sa att det här var hans sjunde långvariga skada. Från början var han beredd att köra hela rehabiliteringen med operation. Samtidigt förstår jag vad han gått igenom, så vi förstår och respekterar hans beslut att inte orka ta det här en sväng till, säger Boden Hockeys sportchef Rolf Nilsson.

När tog Viktor Lindgren det här beslutet att bryta kontraktet?

– Det var bara nu i helgen. Vi har hela tiden pratat om att han ska opereras och gå igenom rehabiliteringen. Men det har väl vuxit fram under den senaste tiden. Viktor blev skadad Lejon borta (15 oktober) men fortsatte och kämpa trots att knät det var svullet. Han spelade egentligen bara fräsch i ett par omgångar.

Under söndagen blev Boden Hockey klart för allettan som spelas efter jul. Och med tappet av Viktor Lindgren är nu Rolf Nilsson ute efter förstärkningar. Samtidigt har klubben dragit ihop en insamling för att kunna förstärka.

– Det var ju inte tanken att vi skulle ersätta Viktor Lindgren. Men i och med att vi nu är klara för allettan så behöver vi förstärka upp.

Är det forwardssidan som ni vill förstärka?

– Vi har tittat ganska brett. Först och främst måste vi titta hur mycket pengar vi kan få in. Det styr såklart vilken typ av kaliber vi kan få in.

Finns det i nuläget något utrymme rent ekonomiskt att förstärka?

– Det beror som sagt hur mycket vi får in i kampanjen. Som det ser ut så kommer vi att kunna förstärka. Men i dagsläget vet jag inte hur mycket som har kommit in.

Boden vann i premiären mot seriesegrarna Piteå. Men efter det har inte Boden slagit någon av lagen som är klara för allettan.

– Vi vet ju kalibern i allettan är att det bara kommer vara den typen av matcherna. Och ska vi vara med och hävda oss någorlunda behöver vi bredda truppen. I nuläget är vi för tunna då vi fått spela forward som backar när vi haft skador, säger Rolf Nilsson och fortsätter:

– Men det är fantastiskt roligt att få spela i allettan som nykomlingar med spelare som inte varit på den här nivån tidigare. Att få den möjligheten känns riktigt roligt.

Sporten har sökt Viktor Lindgren, men utan framgång.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Emil Larsson