Assi rivstartade i omstarten: "Superviktigt"

Assi fick bästa tänkbara start på höstsäsongen. En frejdig första halvlek ordnade en stabil bortaseger mot Sundsvall vilket innebär att succélaget hakar på topplagen i serien.

12 augusti 2017 17:51

Brukslaget Assi visade direkt i omstarten efter sommaruppehållet att poängskörden från våromgången inte är någon tillfällighet. Med tre mål i första halvlek avgjorde Assi matchen i bortamötet med Sundsvall.

– Det känns jätteskönt. Vi gick in i matchen med en skön känsla, vi kanske inte gör vår bästa match för säsongen men vi var riktigt stabila, säger Emelie Helmvall, som blev Assis första målskytt för dagen.

Men först hann hon med att rädda ett baklängesmål. Sundsvall slog en hörna i inledningen där en Sundsvallsspelare nådde högst. Men just Helmvall stod på mållinjen och kunde knoppa bort bollen.

Sen kom ledningsmålet.

– Jag kommer fri och lyckas lobba bollen över deras målvakt, säger Helmvall.

Djupledspassningen till Helmvall var perfekt slagen av Fernanda Da Silva och den rappa anfallaren Helmvall var kylig i avslutet. Ledningsmålet kom efter en knapp kvart.

Innan halvleken var över hade Assi avgjort matchen. Indira Ilic´ satte tvåan och Fernanda Da Silva gjorde matchavgörande 3–0 på straff innan paus.

– Det känns som att vi hittat tillbaka till vårt spel. Det är superviktigt att vi kunde ta en seger direkt, säger Emelie Helmvall.

Under andra halvlek försökte Assi hålla bollen mer inom laget och skapade också några chanser. Men också Sundsvall kunde sticka upp och trycka på för en reducering.

– Vi släpper inte in något mål vilket är viktigt, vi spikade igen, säger Helmvall.

Assi fick en rejäl genomkörare i mötet med allsvenska Piteå i finalen av COOP Norrbotten Cup som genrep inför höstomgången. En viktig match för Assi.

– Det var viktigt för oss att få visa att vi kunde mäta oss med ett så bra lag. Nu visste vi vad som krävdes av oss och det försökte vi visa ute på planen i dag, säger Emelie Helmvall.

Segern mot Sundsvall innebär att Assi fick den start på höstomgången som man ville. Dessutom innebär de tre poängen att man hakar på topplagen och att avståndet till IFK Kalmar, som tappade poäng men fortsatt är serietvåa, är endast tre poäng.

Härnäst tar Assi emot bottenlaget Östersund hemma i Risögrund, en seger där och man är rejält indragen i toppstriden.

Hösten inleddes alltså med en välbehövlig seger.

– Jätteviktigt. Vi får ett kvitto på att vi har ett vinnande spel direkt i omstarten, säger Emelie Helmvall, som leder den interna skytteligan med sina sex fullträffar totalt.

Sundsvall-Assi, 0–3

Elitettan

Målen, Assi: Emelie Helmvall, Indira Ilic´, Fernanda Da Silva.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jesper Sandberg