Andersson efter VM-nobben: "Det är tråkigt"

Målet med en plats i VM-truppen gick inte hela vägen för Ingela Andersson. Men skidskytten från Arvidsjaur tar nya tag och satsar vidare mot nya mål. "Det är många tävlingar kvar på säsongen", säger hon.

Ingela Andersson, från Arvidsjaur, blev inte uttagen till skidskytte-VM.

Ingela Andersson, från Arvidsjaur, blev inte uttagen till skidskytte-VM.

Foto: JOHAN AXELSSON

Arvidsjaurs kommun2020-01-29 22:20

När svenska skidskytteförbundet presenterade VM-truppen under måndagen var det många välkända namn i damtruppen. Men Ingela Andersson från Arvidsjaur, som var med i truppen inför världscuppremiären, kom inte med.

– Det är klart att det är tråkigt, men jag har vetat om det också. Det var mitt mål under säsongen men så blev jag sjuk under jul och har kommit igång ordentligt igen alldeles nyligen. Jag visste att chanserna gick upp i rök när jag blev sjuk så länge.

Men Andersson ödslar ingen tid på att älta det missade målet. Hon tränar för fullt igen och siktar mot nya tävlingar och nya mål.

– Jag har hunnit bearbeta det och det är många tävlingar kvar på säsongen, både IBU cup och världscupstävlingar efter VM, säger hon och fortsätter:

– Nu ser jag fram emot att få en bra träningsperiod.

Hon ser ingen anledning att fundera över det som hänt, utan fortsätter jaga en plats i truppen längre fram.

– Vi har en jättekonkurrens på damsidan. Vi är många som är där uppe och kan tävla om platserna och jag tycker det är jätteinspirerande. Jag har motivationen att fortsätta och jag känner att jag kan vara med där uppe.

Närmast för Ingela är nu IBU cup i tyska Arber den 8 och 9 februari. Och trots det långa sjukdomstiden under julen känner hon sig i bra form.

– Just nu är jag starkare än jag någonsin varit, säger hon och fortsätter:

– Jag har mina mål framför mig nu och jag fortsätter jobba ditåt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!