Wallin i sitt livs form

WASHINGTON, D.C I fjol hade han -18, sämst i Carolina.I år har han den bästa plus/minus-statistiken i hela NHL.Dessutom är han på väg mot poängbästa i offensiv väg.Vad har hänt med Niclas Wallin?- Jag är i min bästa form på väldigt många år, säger han.

Foto: Gerry Broome

Sport2008-11-06 06:00
Förra säsongen var Niclas Wallins plus/minus-statistik i Carolina Hurricanes inte allt för smickrande.
Med -18 var han sämst i hela laget.
Årets säsongsinledning har dock varit helt annorlunda.
Natten mot i går spelade laget borta mot Toronto Maple Leafs vann Carolina med 5-4 och Wallin noterades för + 2.
I och med det klev han upp på +10 totalt, vilket tillsammans med New York Rangers Nikolai Zherdev är bäst i hela NHL.
- Äsch, det där är bara statistik, säger Niclas Wallin, på plats i den amerikanska huvudstaden Washington, D.C där hans lag i morgon möter Capitals.
- Jag menar, jag gjorde ingen jättedålig säsong i fjol, men fick ändå -18. Plus/minus-statistiken handlar inte bara om mig. Samtidigt är det en målvakt med, och han har spikat igen ganska bra i år och hade kanske inte sin bästa säsong i fjol. Sedan var det lite klent framåt från vår sida i fjol, och då får man ju inte så mycket plus.
Men det måste ändå vara kul att ha så bra statistik som du har nu?
- Det är klart att det är kul och roligt.
Det är inte bara åt plus/minus-statistiken som Wallin just nu kan glädjas åt. Dels toppar hans lag southeast division, och dessutom är Wallin på god väg att gå mot sin poängmässigt bästa säsong någonsin.
På säsongens tolv första matcher har han stått för sju poäng. På en hel NHL-säsong har han tidigare noterat tio poäng som mest.
Varför har det blivit så mycket poäng i år?
- Dels får man spela mycket, jag har ju topptider hela tiden. Sedan får man ju in pucken på mål mycket. Du vet ju hur det ser ut när det är jag som spelar, det är ju inga långa diagonala passningar, utan det är skott mot mål och sedan är det någon som petar in den.
"Speltid förtjänar man" brukar det ofta heta, och det har Wallin uppenbarligen gjort. Själv är han riktigt nöjd med sin säsongsinledning.
- Nu är jag fräsch och orkar åka mycket. Jag är 100 procent frisk nu, och det är riktigt skönt.
Hur länge sedan var det du var det?
- Oj... Det var länge sedan. Det måste ha varit någon gång innan lockouten.
Natten mot i går gjorde Wallin dessutom sitt första mål för säsongen. Målet kom 1.52 in i förlängningen och innebar 5-4 åt hans Carolina.
- Det är alltid kul att göra mål, säger Wallin, men fortsätter:
- Men det är inte mitt mål att göra mål. Jag ser hellre att en sån som Samsonov (Sergei, reds. anm) gör mål. Han har ju knappt gjort ett mål på hela säsongen och behöver det bättre än mig.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om