Tufft motstånd för Gammelstad i

LULEÅ. Det blev inte Umeå IK.Men i alla fall allsvenskt motstånd i form av Sunnanå för skrällaget Gammelstad i Svenska Cupens fjärde omgång.- En riktig höjdare, säger tränaren Torbjörn Klockare.

Sport2008-05-09 06:00
I tisdags kväll tog sig division III-laget Gammelstad vidare i Svenska Cupen för damer efter att ha slagit ut division II-laget Morön.
Efter matchen sa tränaren Torbjörn Klockare att han gärna skulle möta stjärnspäckade Umeå IK i den fjärde omgången.
Den lottades i går. Och visst blev det allsvenskt motstånd för Gammelstad. Men i form av Sunnanå SK.
- Det är allsvenskt motstånd i alla fall och det är riktigt kul, säger Klockare, som inte har någon större koll på motståndet.
- Jag vet att de slutade femma i allsvenskan i fjol, säger han.
I Sunnanå finns bland annat fem spelare från Norrbotten, och trots att laget har inlett säsongen ganska uselt tror Klockare att Gammelstads chanser att vinna är ganska små.
- Vi ska ju inte ha något att hämta. Men vi tänker inte lägga oss på förhand. För våra tjejer är det här bara en riktigt kul bonus, säger Klockare, som hoppas att matchen, som preliminärt spelas den 18 maj i Gammelstad, ska locka mycket publik.
- Vi hoppas att det här ska väcka intresse hos folket.
Alviks IK, som i tisdags slog ut Notviken får möta den allsvenska nykomlingen Umeå Södra. Även där är det preliminära speldatumet den 18 maj.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om