Titta, nu flyger Knoddas igen

KIRUNA. Titta, Thomas "Knoddas" Johansson flyger igen.Världscupsegraren från år 2000 slog med en knapp men meriterande seger i hemmabacken.- Jag är en bättre åkare nu, säger han.

Thomas ”Knoddas” Johansson kan fortfarande konsten att ta sig fram på en bräda. Här flyger han högt i Slopen open hemma i Kiruna. FOTO: HANS STERNLUND

Thomas ”Knoddas” Johansson kan fortfarande konsten att ta sig fram på en bräda. Här flyger han högt i Slopen open hemma i Kiruna. FOTO: HANS STERNLUND

Foto: Hans Sternlund

Sport2008-04-21 06:00
Det har gått några år sedan Thomas Johansson från Kiruna var världens bäste halfpipeåkare. Han har hunnit bli 29 år, vilket ska betraktas som en ansenlig ålder i snowboardvärlden.
- De som kör bäst i världen just nu är mellan 18 och 25 så jag är väl i utförsbacken, säger han med ett skratt.
Faktum är dock att Knoddas fortfarande har ordentligt med luft under brädan. För några veckor sedan blev han tvåa i SM trots att han knappt kör pipe längre och inte ligger ute lika långa perioder som tidigare.
Bra startfält
Och nu tog han en knapp seger i Luossavaara före den inte helt obekante åkaren Johan Airijoki från Gällivare.
- Jag har lärt mig en massa nya grejer och är förhoppningsvis en bättre åkare än för sju år sedan, säger Knoddas.
I lördags handlade det om tävlingsformen slopestyle där åkarna ska göra mycket som möjligt av hoppen, boxarna och railsen i parken.
Tävlingen Slopen-open har fått flyttats från november till en tidpunkt på året då det är fler tävlingar runt om i landet och betydligt större konkurrens om åkarna.
Till Kiruna kom 45 åkare totalt i snowboard- och skidklasserna och det var arrangörerna nöjda med. Och klassen på startfältet var det heller inget fel på.
- Här finns ju killar som egentligen ska ligga ute på världscupen, säger Anders Holstensson i Kiruna BK.
Damernas snowboardklass vanns av Ina Lindberg från Tärnaby före Kirunatjejerna Sandra Wassara, Anna Bontron och Lina Engvall. Den sistnämnda är bara elva år och åkte som en hel kvinna.
I skidklassen vann Sebastian Carlsson före Linus Thornberg och Sonny Pettersson. Där var samtliga sju startande från hemmaklubben.
Ungomsklassen vanns av Vuollerims Emil Milleqvist.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!