Stjärntalangen bänkad: "Är väl för dålig..."

LULEÅ. Årets Alvik bygger på en bred trupp, kryddad med starka lån så långt det är möjligt.Det lämnar obönhörligen några utanför.Dit hör nyförvärvet Jasna Kozlicic - tidigare stjärna i Notviken, nu petad i Alvik.- Det känns verkligen inte roligt, säger hon från läktarplats vid hemmapremiären.

Foto: Göran Ström

Sport2008-05-05 06:00
Hon är självklart försiktig med att klaga efter bara två matcher. Men besvikelsen över att inte ens tas ut till bänken lyser igenom och Kozlicic säger sig själv inte veta varför.
- Nej, "Kega" har inte sagt någonting.
Och det är klart - från poängkung (26 mål som forward i Notviken 2007) till att inte platsa i tröjan - till råga på allt utlånad till Sunnanås Linn Lundmark - är fallet tungt. En anledning kan vara att "Kega" under försäsongen valt att matcha in Kozlicic på yttermittpositioner.
- Som jag aldrig spelat. När jag testade forward, under en halvlek mot länslaget, hade jag två assist, säger hon men faktum är att flera av försäsongens insatser som vänsterytter sett riktigt bra ut..
Att ta en anfallsplats av Viktoria Kenning, Daniela Grönberg och Sunnanålån som Lundmark är hur som helst stentufft och mitten är också den stark i dagens lag. Tränaren menar dessutom att Kozlicic inte är stark nog för "ettan" efter sin olycksrehabilitering.
- Hon har haft ont och är inte tillräckligt rörlig än, säger han och avslutar:
- Men i mina ögon är det här inget problem utan vanlig konkurrens om platserna.
Kozlicic, som knappt hunnit in i laget innan hon nu ställts utanför, fäller en hård dom.
- Jag är väl för dålig, säger hon med en djup suck.
"Kega" understryker å andra sidan att ingen går säker i dagens Alvik.
- Man vet aldrig, hon kan spela redan i nästa match.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!