Solklart V75-tips

BODEN Bodentravaren Clear Sign är bästa V75-spiken på Umåker idag.Den som såg femåringens uppvisning på Peabtravet senast garderar knappast V75-1.När Ove A Lindqvist petade i högsta växeln avslutade Clear Sign sista 700 efter 11,2 med ett fjärde- och femtespår i kurvan.Vi väntade bara på ljudbangen.- Närmast overkligt, sade ägaren Ove "Buller" Johansson. Djupt imponerad av hästens prestation.

Clear Sign är en familjehäst. Han tränas av Ola Johansson, på bilden tillsammans med fyra månader gamla dottern Elvira och sköts om av Olas sambo Johanna Åkerlund. Pappa Ove "Buller" Johansson är ägare till hästen som vi idag tror vinner V75 på Umåker.

Clear Sign är en familjehäst. Han tränas av Ola Johansson, på bilden tillsammans med fyra månader gamla dottern Elvira och sköts om av Olas sambo Johanna Åkerlund. Pappa Ove "Buller" Johansson är ägare till hästen som vi idag tror vinner V75 på Umåker.

Foto: Anders Hjortenklev

Sport2009-04-25 06:00
Amatörtränade Clear Sign är i högsta grad en familjeangelägenhet. Han ägs av pappa Ove "Buller" Johansson i Buddbyn utanför Boden. Tränas av sonen Ola och har Olas sambo Johanna Åkerlund som skötare.
Som femåring gör han nu sin fjärde tävlingssäsong även om han bara startade två gånger som tvååring (en seger).
Som treåring visade Clear Sign att han hörde hemma i årskullens elitskikt i landet. Vann då sitt uttagningslopp till Kriteriet, årskullens största lopp där han sedan slutade fyra i finalen.
Någon derbystart blev det inte i fjol då han stod skadad med en griffelbensfraktur och inte tävlade under tre månader. En andraplats i Breeder´s Crown, slagen med nos av kullettan Sahara Dynamite är förstås inte fy skam.
Ingen svag punkt
Clear Sign har egentligen ingen svag punkt. Han är snabb ut, går lika bra från spets som bakifrån och han har alltid en effektiv växel kvar till slut.
I år skall han visa att han duger bland de äldre hästarna också och efter insatsen i Boden senast ser det minst sagt lovande ut.
- Han har en väldigt hög lägstanivå och har egentligen aldrig gjort oss besvikna. Jag hoppas att han skall kunna etablera sig i snabbloppen, säger "Ove "Buller".
Den förhoppningen verkar inte alltför djärv tycker vi. Sonen Ola spänner bågen betydligt hårdare.
- Jubileumspokalen med en miljon till vinnaren körs på Solvalla i augusti. Där vill jag att Clear Sign skall vara med och att han skall vara en av dem som räknas.
"Lär räcka till seger"
Clear Sign körs förstås av Ove A Lindqvist idag och Ove A har gått ut i fackpressen och närmast lovat seger. Det enda som talar emot är väl att det var flera år sedan Ove A vann ett V75-lopp. Knappt slagen har han varit flera gånger.
Nu är det dags att bryta den förbannelsen, tycker både han och vi.
- Runt 1.11 kör jag över dagens distans och det lär räcka till seger, säger Ove A och det är vi förvissade om också.
Så här långt är Clear Signs utvecklingskurva fullt jämförbar med länets tidigare stjärna Scandal Play.
Denne inledde sin femåringssäsong med att vinna en bronsdivision och avslutade året med en seger i guld.
Clear Sign tävlar i silverdivisionen idag.
Hur det ser ut i slutet av säsongen vågar vi inte sia om.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!