Södergren: Jag tror att det här kommer att bli riktigt bra

STOCKHOLM. Åkarna i landslaget välkomnar de nya förbundskaptenerna.- Jag tror det här kommer bli riktigt bra, säger Anders Södergren till NSD.

Anders Södergren - nöjd och glad. Foto: Scanpix

Anders Södergren - nöjd och glad. Foto: Scanpix

Foto: Fredrik Sandberg

Sport2008-05-16 06:00
För Anders Södergren och hans kompisar i herrlandslaget handlade förra säsongen mest om bråk, avhopp och schismer än om bra resultat i spåren.
Bröderna Mathias och Thobias Fredriksson kom på kant med den förre förbundskaptenen Bengt Stattin och bråket skapade stor oro i truppen.
Åkarna vet vad de får
Så därför ser Anders Södergren utnämningen av Joakim Abrahamsson och Magnus Ingesson som ett mycket klokt val av chefen Gunde Svan.
- Det här känns helt rätt. Både Joakim och Magnus är lugna och stabila killar, och det är precis vad vi behöver just nu, lugn och ro, säger Södergren när NSD når honom i gaten på Arlanda där han och övriga landslaget gick ombord på planet till Kreta, där laget ska vara på träningsläger.
Men för Södergren är det inga nya bekantskaper det handlar om.
- Jocke har varit med ganska länge nu kring landslagen och Magnus har ju varit med lika länge som aktiv. Så det är två personer jag känner mycket väl, berättar Södergren, som är säker på att att den nya förbundskaptensduon kommer att utföra sitt jobb väl.
- Jag tror det här kommer bli riktigt bra.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om