Skrällar fixade storvinst

BODEN. Skellefteproffset Jens Eriksson hade en framgångsrik lunchtimme på Peabtravet igår.Jens vann två av V4-loppen. Med 32-oddsaren Star April King i V4-1 och med 17-oddsaren Tapinnan i V4-3.Det tackade de sex rätta kuponginnehavarna säkert litet extra för. V4-utdelningen rejäla 240 000 kronor.

Foto:

Sport2008-11-07 06:00
Att Jens sedan även vann det lopp som kördes utanför V4-kupongen med Baron G.L. förmörkade förstås inte dagen för skelleftetränaren. Dessutom kunde han fira ett litet jubileum då segern med Tapinnan var hans 300:e i karriären.
- Kul. Det hade jag faktiskt ingen aning om, log Jens. Alla segrar är förstås väldigt roliga men kanske vill jag hålla fram V75-segern med Kismet F.H. i Skellefteå för tre år sedan som den som värmde mig mest. En häst som jag köpt, tränat upp och kört under hela karriären.
Annars har det väl varit litet motigt för Jens Erikssons egentränade hästar under en tid.
- Det har gått litet troll i de starterna. Flera av hästarna har också haft halsproblem men är på väg uppåt i formen nu igen.
"Leif sa att hästen var bra"
Den inledande segern med 32-oddsaren Star April King förvandlade de flesta V4-kupongerna till konfetti men Jens Eriksson hörde inte till de överraskade. Hästen tränas nämligen av brorsan Leif och Jens hade fått höra att han skulle köra en häst i bra form.
- Leif sade att hästen var bra just nu och det stämde också. Jag kände på upploppet att det skulle gå vägen. Framför allt när Ove A (med favoriten Whinchat Boko) inte verkade ha så mycket att köra med. Det är möjligt att den hästen inte trivdes med den hårda banan.
Star April King gav V4-omgången ett utgångsvärde på hela 1 326 kronor och efter amatörtränade Tapinnans seger i V4-3 var värdet modiga 174 850 kronor. Där blev inte bara spelarna tagna på sängen. Även Jens hörde till de överraskade.
Sedan tätparet Mais Pepper och Osmond Index lekt rommen av sig och galopperat spelade Tapinnan, ordentligt understödd av sin kusk, ut sin upploppsspeed till knapp men klar seger över favoriten Electrum.
- Det här är en i grunden mycket bra travare men att hon skulle vinna nu det trodde jag inte, erkände Jens. Frånsett ett B-lopp så var det första starten efter ett års uppehåll. Kan hon nu vara frisk och fräsch så har hon flera segrar att vänta.
La Paz - nästa skräll
Att sedan amatörtränade sikforstravaren La Paz vann V4-2 förenklade knappast för V4-spelarna. Oddset här nära 30 gånger och segern underlättades förstås av att Patrik Nygren kunde ladda till tidig ledning från åttondespåret bakom bilen. Därifrån försvarade sig det sexåriga stoet bestämt och favoriten My Running Pride kom nära men inte längre.
La Paz har sin tidigare karriär hos eskilstunaproffset Johan Wiman och gjorde sina första starter för sin nuvarande ägare och tränare Christine Axelsson i februari. Då vann hon två raka lopp och provade också på att starta i V75 på Umåker men lyckades varken där eller i starterna efteråt.
Det har förstås sin förklaring.
- Hon hade en hel del otur i loppen. Satt fast med krafter kvar men hon är också allergisk mot pollen och har haft bekymmer med halsen, sadde Christine Axelsson. Därför har vi tagit det lugnt och inte startat henne sedan juni. Vintern är La Paz årstid och nu är vi "Back in buisness" igen.
Den närmast olösliga V4-omgången fick så en favoritseger till slut. I kallblodsloppet V4-4 anförde Guli Odin och Jami Mikkonen i stort sett från start till mål. Men det blev knallhårt sista biten. Utvändige Idenors Peter bjöd strid ända till linjen.
- Jag fick vara på honom ordentligt till slut men Guli Odin är ett kapabelt kallblod i fin form.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om