Salmela ska slå till

BODEN. Bodenproffset Petri Salmela och buddbyamatören Ola Johansson kan båda två få en trevlig eftermiddag på Sundbyholmstravet i morgon.Petri har två hästar till start i Breeder´s Crown-finalerna, Brutus Sund och Victoria Sisu. Ola har med fyraårige Clear Sign.Tre travare med stor kapacitet och formen på topp.- Tufft emot men några statister är de inte, säger Salmela om sina två.

Foto:

Sport2008-10-31 06:00
De fyra Breeder´s Crown-finalerna har alla en segercheck på 700 000 kronor och de hästar som kvalat in till morgondagens uppgörelser på Sundbyholm utanför Eskilstuna hör naturligtvis till landets årgångstoppar. Att Peabtravet har tre hästar med där är väl både unikt och litet märkligt men är också en bekräftelse på att banan och räjongen äger kunniga tränare.
Petri Salmela firar tio år som proffstränare i Boden och den bästa presenten vore förstås en fullträff för Brutus Sund eller för Victoria Sisu i morgon.
- Mina hästar har genom åren varit med i många fina och tuffa lopp och vi kan det här jobbet, säger Petri om sitt stall och personal. Jag har en känsla att det kan gå riktigt bra för hästarna i morgon.
Hoppas på hög fart
Breeder´s Crown har inte samma ouppnåeligt höga status som Kriteriet för treåringarna eller Derbyt för fyraåringarna men är något alla landets travtränare vill och försöker att vinna.
Först ut av Petris två är fyraåriga stoet Victoria Sisu (V75-4). En genomärlig märr som matchats i tuffa sällskap men som visat sig duga bra. Sex segrar i fjol och en vinst i år betyder en vinstsumma på nära 800 000 kronor.
- En hedersmärr, berömmar Petri. Jag har tränat flera riktigt bra ston som Plant the Seed, Tender Bride och många flera men jag vill påstå att Victoria Sisu är ett av de bästa ston jag tränat. Niondespåret är perfekt och jag hoppas att det blir litet "tokkörning" och att hon inte hamnar för långt bak. Hon går med i alla tempon.
Treårige välstammade hingsten Brutus Sund (V75-6) är minst rutinerad i sin final. Sex starter mot ett stegrat hårt motstånd har han löst förstklassigt med fyra segrar och en andraplats. Rekordet 1.14,3a gick han vid seger i Breeder´s-semifinalen och prissumman är 452 000 kronor i nuläget.
I morgon ställs han öga mot öga med bland andra kulltopparna Reven Dámour och Yeld Boko.
- Jag hoppas att Brutus Sund kan ta rygg på någon av favoriterna, säger Salmela. Att det sedan blir ett hårt jämnt tempo. Löphuvudet är min hästs bästa egenskap och han har gjort allt rätt å här långt. Räkna inte bort honom i morgon heller.
Vi skall nog inte helt räkna bort fyraårige Clear Sign (V75-1) heller. Senast vann han ett V65-lopp på Umåker och besegrade då Foppatravaren Adrian Chip.Tio segrar på 25 starter med rekordet 1.12,3a och prissumman är nära 900 000 kronor. Ett sjundespår nu kan vålla bekymmer.
- Dessutom har han tre Timo Nurmos-tränade hästar invändigt. Vad nu det kan betyda, säger Ola Johansson som tränar pappa Ove "Bullers" häst. Trots det måste Ove A Lindqvist ladda från start. Kriga om en tätplats skall vi göra även om det blir mer än svårt att vinna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om