På väg mot seger - då föll IBK ihop

BODEN. Det såg hoppfullt ut efter två perioder - men i den tredje kraschlandade IBK Boden och förlorade mot Holmsund med 3-8 (1-1, 2-2, 0-5) i damernas division I i innebandy.Vad var det egentligen som hände?- Vi tog inte jobbet fullt ut, säger Tanya Erturk, bäst i hemmalaget.

Veteranen Tanya Erturk fick se sitt IBK Boden rasa ihop i den sista perioden.

Sport2008-11-17 06:00
Efter 1-1 i den första perioden - Holmsund kvitterade när endast tre sekunder återstod - gjorde gästerna två snabba mål i börja av den tredje, -1-3 alltså. Men IBK repade snabbt mod och kunde kvittera, 3-3.
Det kändes också som att hemmalaget hade kraft att avgöra i sista perioden. Men vad hände?
Jo, Holmsund gjorde fyra (!) mål inom loppet av 4,23. När klockan visade på 5,29 var ställningen 3-7 och matchen avgjord.
Fantasifullt framåt
Hemmaspelarna var chockade och förvirrade och publiken i Hildursborg förstod ingenting.
- Kanske tog vi utgången för given. Vi hade mycket väl kunnat vinna den här matchen, säger Tanya.
IBK spelade många gånger fantasifullt framåt, men blev lite för ivrigt och det straffade sig försvarsspelet. Flera av Holmsunds mål var rena bjudningar. Stackars Malin Brunnström i målet kunde inget göra och ska inte lastas för förlusten.
- Vi tog inte steget fullt ut till bollen. Istället blev vi passiva. Samtidigt måste vi hjälpa varandra mera, säger Tanya.
Widmark var bra i Boden
Schweiziskan är en av nyckelspelarna i det unga bodenlaget och gjorde en mycket bra match. Två mål och en målgivande passning skvallrar om en bra eftermiddag.
Sandra Widmark spelade i samma femma och var också duktig.
FAKTA
Första perioden:
1-0 Sandra Widmark (Tany Erturk), 1-1 Malin Strömerg.
Andra perioden: 1-2 Emelie Nordenstedt, 1-3 Julia Nyberg, 2-3 och 3-3 Tany Erturk.
Tredje perioden: 3-4 Gabriella Nygren, 3-5 Malin Strömberg, 3-6 Frida Stegeby, 3-7 Isabelle Palm, 3-8 Malin Strömberg.
Utvisningar, IBK: 3 x 2, Holmsund: 2 x 2. Skott: 33-35 (11-9, 9-8, 13-18).