Nye skidbasen vill satsa på ett stort skidcentrum i Norrbotten

Hur ska Norrbotten dra nytta av haussen kring Charlotte Kalla och Marcus Hellner på bästa sätt?Den nya förbundsledningen har börjat klura och har redan några idéer som man vill utveckla.

Håkan Spett är nyvald ordförande i Norrbottens skidförbund.

Håkan Spett är nyvald ordförande i Norrbottens skidförbund.

Foto: Hans Sternlund

Sport2010-11-03 06:00

Kirunabon Håkan Spett har tagit över ordförandeposten efter Göran Honkamaa som avgick vid årsmötet efter att ha hållit i klubban under många år.
Samtidigt har kommittéerna nya ordföranden i form av Birgitta Mörtberg-Pajala, Piteå (utbildning), Janne Sippola, Sävast, (längd), och Janne Klein, Kiruna, (alpint).
Håkan Spett ser som sin främsta uppgift att få ihop det nya gänget och se till att det finns en glädje i det jobb som ligger framför dem.
Han är också beredd att peka ut specifika satsningar som borde genomföras. Till exempel anser han att Norrbotten borde ha ett kunskapscentrum för skidåkning som i Östersund.
Hela länets angelägenhet
- Vi borde kunna bygga upp något liknande tillsammans med Luleå tekniska universitet som både blir ett fysiologiskt kompetenscentrum och som ger skidåkare möjlighet att läsa på högre nivå, säger han.
Han vill också satsa på att få in skidåkning i skolor och i företag i högre grad.
- Vi behöver inte bara bearbeta företag som ska satsa på sporten som sponsring. Vi borde även lyfta fram skidåkning som den fantastiska friskvårdsverksamhet det är och på så vis kunna rekrytera nya åkare och ledare, säger han.
Ytterligare en fråga är att utveckla tävlingarna i Norrbotten. Han anser att hela länet ska vara med och stötta de satsningar som görs i klubbarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om