Nya trycktider påverkar sportsidorna

NSD:s och Norrbottens-Kurirens papperstidningar får nya, tidigare, trycktider. Det kommer påverka matchbevakningen på sportsidorna.

Foto: Montage

Sport2024-08-16 15:30

Nya trycktiderna träder i kraft 1 september. De nya tiderna gör att Sporten inte kommer kunna ha bevakningen från kvällsmatcher med i nästa dags papperstidning.

Bevakningen på webben fortsätter däremot som vanligt – med texter, direktrapporter, direktsändningar.

– Det är givetvis tråkigt att inte längre kunna ha med matchrapporteringen dagen efter i papperstidningen. Samtidigt behöver vi se över våra kostnader och lägga kraft på det digitala. Där skapas nu förutsättningar för en ännu bättre rapportering som jag hoppas många vill ta del av, säger Anton Olofsson, Norrbottens-Kurirens chefredaktör.

Allt färre väljer att läsa papperstidningen. Därför behöver tidningarna se över kostnaden för tryck och distribution, menar Lenitha Andersson-Junkka, NSD:s chefredaktör.

– Allt fler väljer att läsa oss digitalt, det gör att vi behöver växla upp i de digitala kanalerna samtidigt som vi behöver se över kostnaderna för tidningen, säger Andersson-Junkka och fortsätter:

– Jag förstår att många kommer att bli besvikna över att inte kunna läsa om hur matcherna från kvällen innan gick i sin tidning men jag hoppas att fler kan tänka sig att läsa om dem på våra sajter.                                                                                                                                                                                 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!