Nu har Boden hittat sitt nya målvaktspar

Det blir Ludwig Bergström och Erik Torstensson som tar över målvaktssysslan i Boden.I alla fall om klubben själv får välja.- Det är de här två vi har tagit hit och vi arbetar utifrån de här två, säger tränaren Christian Samuelsson.

Ludwig Bergström och Erik Torstensson. Det är de två målvakter som Bodens BK hoppas kunna värva. "Det är de två vi jobbar med", säger tränaren Christian Samuelsson.

Ludwig Bergström och Erik Torstensson. Det är de två målvakter som Bodens BK hoppas kunna värva. "Det är de två vi jobbar med", säger tränaren Christian Samuelsson.

Foto: Göran Ström

Sport2010-12-03 06:00

Under torsdagen drog Boden igång träningen igen efter ett par veckors semester.
Och på plats i Arcushallen fanns ett par potentiella nyförvärv.
En handfull juniorer, Viktor Johansson från Notviken, Johan Pettersson från Kiruna och Sävastduon Oskar Sandberg och Richard Häggståhl.
Men de två spelare som i dagsläget verkar ligga närmast varsitt kontrakt med Boden är målvakterna Ludwig Bergström och Erik Torstensson.
BBK behöver ersätta Markus Keisu och Patric Sjögren - och tränaren Christian Samuelsson gör heller ingen hemlighet av att duon är det hetaste alternativet.
- Det kan man säga. Det är de här två vi har tagit hit och vi arbetar utifrån de här två. Sedan får vi väl se om det går att lösa. Det är ju upp till dem också, att de vill spela här och att vi kommer överens, säger Samuelsson och fortsätter:
- Det syns att det är två bra målvakter och bägge två ser intressanta ut. Det är viktigt att ha två bra målvakter och det tycker jag att vi har här ute i dag.
Ska få med sig ett kontraktsförslag hem
Och huvudpersonerna själva verkar också vara intresserade av att få spela med Boden kommande år.
- Det här kan vara ett bra alternativ för mig, att få en chans att komma in i elitfotbollen ordentligt igen och få vara med att spela upp Boden. Förutsättningarna finns, det är jag övertygad om, säger 27-årige Bergström, som tidigare har spelat i superettan med både Enköping och Västerås.
Och det finns anbud från lag i den serien också.
- Men jag har spelat i superettan. Då kan det vara roligare att vara med och bygga något nytt, säger Bergström, som ska sätta sig ner och prata med Boden ordentligt under helgen.
- Jag har ju ingen direkt kravlista. Jag vill bara komma till en seriös förening som vill något. Jag har inte hunnit prata så mycket sedan jag kom hit. Men de har sagt att jag ska få ett kontraktsförslag.
Även Erik Torstensson, som spelat med Alvik de senaste säsongerna, verkar vara sugen på att ta nästa steg i karriären.
- Det är klart att det är intressant. Det är kul att få vara här. Vi har diskuterat lite grann och så får vi se vad som händer, säger Torstensson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om