Nej, den här topplaceringen var inte Nilsson nöjd med

STOCKHOLM. Världscuptävling och sjunde plats borde vara godkänt.Inte om man frågar Jonathan Nilsson efter lördagens big air.- En pallplacering hade jag i alla fall velat ta, säger Luleååkaren.

Sport2008-11-24 06:00
Han stod över första världscuptävlingen i grenen, i London för en knapp månad sedan.
- Hade inte åkt något innan den så jag ville inte slösa med förbundets pengar, menar Nilsson som kände sig i bättre form inför Stockholm och Winter Jam som tävlingen på Stadion kallas. Men det fanns också ett fjolårsresultat - femte plats och bäste svensk - att toppa.
Kvalresultatet 25,1 poäng sattes i första hoppet och var nionde bästa av de tolv till finalen. Kanske en liten fingervisning om att det fanns mer att hämta men när Jonathan Nilsson efter 20,8 med första finalhoppet, en frontside 1080, laddade fullt inför andra blev det bokstavligen tvärstopp.
- Tåhugg i uthoppet. Man snurrar från hälskär och är max en cm från snön med tåkanten så ibland blir det så - men visst var det klantigt från mitt håll, säger den missnöjde åkaren och fortsätter:
- Jag schabblade ju bort båda hoppen. Det första skulle vara 1080 men blev bara en 720, jag fick för dålig fart och tappade toppen i hoppet.
Sista och tredje hoppet, en backside 900, satt å andra sidan som det skulle och gav 24,4 poäng. Men summeringen räckte alltså bara till 45,2 och en sjunde plats - dessutom som andre svensk då Jönköpingsåkaren Chris Sörman med 52,1 poäng tagit sig ända till silver efter segraren Janne Korpi, Finland, på 53,4,
- Och jag tror Chris skulle kunnat ta honom - han var nära på andra men hade någon hand nere som minskade hans poäng, konstaterar Jonathan Nilsson som i dagsläget inte vet vad nästa tävling blir.
- Inte säker men kanske European Open i Schweiz i januari, avslutar han.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om