Majorov är redo för SM

LINKÖPING. För tre veckor sedan gjorde han ett ordentligt avtryck som senior genom brons efter en strålande uppåkning med det fria programmet vid Golden Spin i Zagreb.Nu är det dags för debuten mot de stora grabbarna på svensk is.- Jag har i alla fall självförtroendet med mig, skrattar Luleåstjärnan Alexander Majorov.

Alexander Majorov åker som senior  för första gången på SM.

Alexander Majorov åker som senior för första gången på SM.

Foto: Martin Thelénius

Sport2008-12-05 06:00
Och det är klart att bronsmedaljen efter fjärde plats med korta och en lysande andra plats med fria programmet i den prestigeladdade Kroatientävlingen verkar stärkande. Majorov var dessutom bara en dryg poäng efter italienaren Samuel Contesti på silverplats. Men han kan inte peka ut vad som gick hem hos domarna.
- Nej, det var bara bra program. Men jag var mer nöjd med friåkningen, säger Majorov som nu går in i seniortävlandet på allvar - men faktiskt tjuvtestat redan i fjol. Fast det talar han helst tyst om...
- Det gick i-n-t-e bra, säger han med eftertryck och muttrar något om "kring tionde".
Hög svårighetsgrad i åket
Platsen var elfte men mer viktigt är att arga konkurrenten Adrian Schultheiss då placerade sig tvåa - men i år inte nådde högre än till sjätte plats. 20-årige Schultheiss är nämligen en av Majorovs tuffaste motståndare när Senior-SM i morgon inleds med kortprogrammet på Cloetta Centers is.
- Och Kristoffer Berntsson, flikar han in.
Berntsson är ytterligare några år äldre och rutinen är förstås motståndarnas, båda med SM-guld i meritlistorna, främsta segervapen. 17-årige Majorov kontrar alltså med en strålande formkurva.
- Det blir inget nytt i programmen. Svårast i morgon är ett trippeltrippelhopp, alltså tre varv i luften och tre varv till när man landar. Det gäller förresten på söndag (vid friåkningen) också, funderar han och tillägger:
- Men där måste man klara allt för att det ska gå bra...
Utöver Alexander Majorov tävlar också länsåkarna Bertil Skeppar, Rebecka Hammar och Clara Callne i Linköping. 12-åriga Callne ligger efter onsdagens korta program på tredje plats i tävlingen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om