Maif tar det vågade steget upp i ettan

MALMBERGET. Ett svårt beslut.Men nu är det klart.Malmbergets AIF spelar i hockeyettan till hösten.- Det blir tufft, men mycket roligare, säger styrelseledamoten Johan Häggkvist till NSD.

Sport2008-04-11 00:18
Sex lag blir åtta i den norra hockeyettan.
I alla fall som det ser ut nu.
Fjolårets sextett med Piteå, Asplöven, Kiruna, Boden, Clemensnäs och Lycksele utökas med Kalix - och nu senast Malmberget.
Det blev klart på Maifs styrelsemöte för ett par dagar sedan.
Ett svårt beslut
- Ja, det stämmer att vi beslutade oss för det, bekräftar styrelseledamoten Johan Häggkvist.
Men enligt honom var det inget självklart val.
- Vi vägde både för- och nackdelar. Men vi ser inga större utvecklingsmöjligheter för klubben om vi ska vara kvar i division II. Samtidigt blir det en stor ekonomisk förändring, det blir dyrare resor, dyrare spelartrupp och vi måste förstärka organisationen. Men helhetsbilden blir ändå bättre om vi spelar i division I. I stort sett alla lag är ju från Norrbotten, säger Häggkvist, som också hoppas att klubbens avancemang i seriesystemet ska öppna ögonen hos kommunen.
- Vi måste göra något åt vår ishall. Den håller ju på att rasa ihop, menar Häggkvist, som har bestämt sig för att inte fortsätta som tränare i klubben.
- Vi har tillsatt en grupp i styrelsen som ska jobba med spelarbiten, tränarfrågor och sponsorer. Så vi hoppas hitta en lösning där. Men laget har redan kört igång sommarträningen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!