Lundqvists utryckning gav en del mersmak

SUNDSVALL. Jobbet i Sundsvall är avslutat.Nu ska Fredric Lundqvist funderna på om han vill fortsätta karriären som fotbollstränare- Jag vet inte riktigt vad som händer, säger den förre landslagsbacken till NSD.

Sport2008-11-12 06:00
För snart sex veckor sedan blev Fredric Lundqvist blixtinkallad som assisterande tränare till Sören Åkeby i allsvenska krislaget Gif Sundsvall.
Men för tre dagar sedan tog jobbet slut när klubben åkte ur den högsta serien.
Sedan dess har Lundqvist, som innan tränaruppdraget i Sundsvall arbetade som fotograf, haft utvärderingsmöten med klubben och under onsdagen återvänder han till Luleå igen.
Med en oviss framtid.
- Det enda jag vet är att jag ska plåta hockey i Coop Arena på torsdag. Sedan vet jag inte mycket mer, säger han.
Inga besked från Sundsvall
Under de senaste dagarna i Sundsvall har han diskuterat i stort sett allt - utom hans egen framtid som tränare i klubben.
- Jag visste ju att det var sex veckor som gällde när jag åkte ner till Sundsvall. Jag har inte hört mer från klubben om framtiden. Vi har utvärderat den tid som jag har varit nere och hur jag har sett på saker och ting, det är allt. Jag vet inte alls hur klubben resonerar kring tränarfrågan, säger 32-åringen.
Är du sugen att fortsätta som tränare då?
- Jag vet inte riktigt. När jag hoppade på det här jobbet visste jag inte alls vad som väntade. Nu vet jag mer och jag hade kunnat säga att det här är inget för mig. Men det har varit roligt och jag har hunnit inse att jag faktiskt har saknat fotboll på elitnivå, förklarar Lundqvist.
Kan det bli aktuellt att vara verksam som tränare i Norrbotten?
- Nja, jag tror inte det. Det har ju varit oerhört bra att kunna ha det här jobbet på heltid och det är väl i så fall det jag vill fortsätta med, och det finns inte så stora möjligheter till det här.
Har du lärt dig mycket under de senaste veckorna?
- Rent fotbollsmässigt har det inte varit så mycket nytt. Däremot har jag lärt mig mycket kring ledarskapsbiten, säger Lundqvist.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om