Luleåtränarens fräcka utspel inför toppmötet

"Alvik är jättetunt."

Luleå 22 november 2020 15:37

Alvik har pekats ut som den stora guldfavoriten i SBL dam. Orsak: Laget är Sveriges mest stjärnspäckade. Men Luleå Baskets tränare Robin Sandberg fattar inte varför. "Jag tycker Alvik är jättetunt", säger han.


På måndag kväll spelas kanske säsongens hetaste match i SBL dam. Det handlar om de senaste årens stora gigant Luleå Basket, som tagit sex guld över de senaste sju åren, mot Alvik som av de flesta pekas ut som den solklara favoriten att vinna SM-titeln nästa vår.

En orsak till Alviks favoritskap är spelartrupp som pekas ut som ligans bredaste med många namnkunniga spelare. Men Luleå Baskets tränare Robin Sandberg fattar inte varför.

"Nej, jag tycker Alvik är jättetunt. Däremot finns en mycket bra spets med Klara Lundqvist, Paula Juhlin, Elin Ljunggren och Janel McCarville. Men sedan vet jag inte", säger han.

Du sticker ut hakan nu?

"Ja. Men det får man väl göra ibland. Jag har hört mycket snack om Alviks bredd men håller helt enkelt inte med. Jag tycker vi är klart bredare som lag."


Luleå Basket kommer till spel i Åkeshovshallen mot den obesegrade serieledaren efter ett nästan tre veckor långt uppehåll och en sak är i alla fall helt säker: Laget är inte segertippat - något som inte hänt många gånger det senaste decenniet.

Orsaken är förstås att klubben valt en helt annan väg denna ekonomiskt krävande coronasäsong och satsat på ett lag utan spektakulära USA-importer och en stor, ung svensk grundstomme.

"Det har varit annorlunda. Den stora skillnaden har varit att våra dalar varit djupare och topparna inte lika höga. Men jag tycker vi ligger bättre till spelmässigt än jag trott på förhand och planen är att vi ska vara som bäst längre fram. Vi är på rätt väg", säger Robin Sandberg. 


Vad blir viktigt mot Alvik?

"Jag är lite orolig för den första perioden. Där måste vi vara med direkt. Vi har inte spelat match på länge och Alvik spelade mot Eos häromdagen. Min känsla är att Alvik ofta är bra förberett inför matcherna och startar jättebra. Däremot har laget svårare att genomföra justeringar under matcherna."

Matchen sänds på SVT24 och SVT Play.

Profilbild Peter LindvallPeter Lindvall
Ämnen du kan följa
Basketbloggen
Blogg

Omgångens tips

Blogg

Hur mycket bättre blir BC Luleå nu?

Blogg

Avslöjar: Mästarklubben jagar WNBA-spelare

Blogg

Det enda logiska: Sparka honom

Blogg

Ett steg framåt – igen

Visa fler
Läs mer!
Basket

BC Luleå bryter amerikanens kontrakt

Krönika

Han kommer göra skillnad från dag ett

Basket

Amerikanen efter tuffa beskedet: "Det funkade inte"

Basket

Nyförvärvet redo: ”En scorer som förstår vad vi vill”

Basket

BC Luleå-coachen om avskedet: "Hade velat fortsätta"

Visa fler