Luleå Stars höll inte hela vägen

LULEÅ. Sallén blev inte helt oväntat laget som spräckte Stars sköna segersvit. Men gästerna fick en allt för enkel resa.- Det blev för stora siffror, ja, säger Eva Hägg-Myntti efter 60-77 (26-37).

Sport2008-10-27 06:00
Ska Stars mål att slåss i serietoppen hålla får man inte släppa till underlägen med mer än 20 poäng - 40-62 efter en dryg minut av sista kvarten, även om motståndaren är aldrig så välmeriterad.
Sallén har ett starkt, stort och ligakunnigt lag som man redan på förhand visste skulle bli svårt. Men i femton minuter hängde ändå Stars med bra genom sin klassiska styrka: snabbhet.
- Vi ska ju vara med om vi är snabba nog. Men vi behöver hela tiden någon som kommer in och pushar, håller uppe tempot, menar Hägg-Myntti.
Problemet var att motståndaren snabbt lärde sig hur man skulle pressa ner Stars tempo.
- Vi tappar när de går över oss och passar in sina långa spelare, konstaterar Hägg-Myntti.
Och när Stars tappade blev spelet nervöst, något Sallén inte heller var sent att utnyttja.
Stars hade ledningen när Elin Holmqvist sänkte en trea till 14-13 dryga minuten in i andra kvarten men tappade sedan genom hela matchen, frånsett en liten upphämtning i sista när motståndaren började slappna av. Mycket stod och föll som vanligt med just tvillingarna Holmqvists fart, ett faktum coachen Malin Holmqvist kommer att få arbeta med framöver.
- Vi ska försöka utveckla vårt spel så att många kan ta avslut, med mer variation Det ska inte hänga på ett par spelare, slår hon fast.
Poäng: Elin Holmqvist 16, Eva Hägg-Myntti 13, Linda Holmqvist 9, Marie Åström, Mikaela Hägglund 6, Linnea Eliasson 4, Sara Werndin 3, Ylva Andersson 2, Madeleine Sundström.