Kroken vann - det lovar gott inför premiären

SIKEÅ. Hornskrokens handbollsherrar gick obesegrade igenom Sikeå Cup i helgen.Det lovar gott inför division I-premiären i slutet av månaden.- Det känns bra och det är skönt att ha de här segrarna, tyckte också Krokens tränare Björne Mohlin.

Sport2008-09-15 06:00
För Hornskrokens del var det säsongens första "riktiga" matcher som spelades under helgen och laget bjöd på litet blandade insatser. Typiskt för försäsongsmatcher där man inte riktigt vet var laget står.
- Dessutom var det så att vi satsade på matcherna mot Brännan och Sikeå. De två bästa lagen medan de övriga lagen inte höll samma klass, sade Mohlin vidare.
Kroken visade också riktigt bra takter vid den knappa 21-19 segern i lördags mot Brännan.
- Där spelade vi stundtals riktigt bra, ansåg också Björne Mohlin. Vi låg under med både 2-6 och 4-8 men vände och vann. Hoppfullt så här långt och vår nye målvakt Pierre Yves Besson från Frankrike var mycket bra. Det kommer att kännas tryggt med två riktigt stabila målvakter (Peter Olsson som stod igår är väl förstemålvakt) under säsongen.
Viktig seger mot hemmalaget
Även under gårdagsmatchen mot Sikeå hamnade Kroken i underläge. Som mest med tre bollar. Sedan Max Havama fått ett rött kort stod det också och vägde innan man lyckades spika igen bakåt. Hornskroken vann till slut med 18-16.
- Vi har Sikeå borta i seriepremiären. Segern nu kan vara viktig och borde ha gjort Sikeå konfunderade, trodde Björne Mohlin.
Med i turneringen var också Malmberget och Bodens BK. MAIF förlorade klart mot Sikeå och Umeå och med knappa 19-22 mot Brännan men besegrade BBK med 22-21 under lördagen. Ett BBK som även förlorade mot Hornskroken med 18-23 och och mot Umeå med 21-23.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om