Kroken bjöd på en dag i handbollens tecken

BODEN. Dagens division I-lag mot gårdagens "slocknade stjärnor". "Gamla damlaget" mot flickor -97.Hornskroken bjöd på "Handbollens Dag" i Hildursborg i lördags. Föreningens samtliga spelare, stor som liten, var med under några underhållande timmar.- Vi vill skapa en djupare föreningskänsla där alla känner alla. Det här är en väg att gå, säger Gunni Andersson, ordförande.

Foto:

Sport2009-01-08 06:00
Under större delen av lördagen spelade Krokarna en lekfull handboll och verkade ha lika roligt som publiken på läktaren.
- Det här är första gången vi arrangerar "Handbollens Dag" och det kan hända att den borde ligga mellan jul och nyår istället, påpekade Gunni Andersson också. Då kan vi nämligen få med våra hemvändare också.
-Ett jättebra initiativ, tyckte också A-lagsspelaren Jesper Larsson. Att alla får se vilka som är med i föreningen.
I mötet mellan dagens herrlag och gårdagens fanns det förstås en hel del prestige med också och det pangades av och till på rätt friskt så länge de tidigare storheterna orkade.
- Det var jätteroligt och jag är lycklig att ha överlevt, skrattade och pustade tränaren och handbollsprofilen Kent Hedlund.
Massor av kul
Lika kul hade Vilma Henriksson, 11-årig målvaktstalang som var mycket nära att hålla nollan i första halvlek mot de äldre flicklaget.
- Jag är målvakt i -97-laget men utespelare i flickor -98, sade Vilma. Jag tränar tre gånger i veckan och vi har Björne Mohlin som tränare. Han är jättebra.
Hornskrokens -97-tjejer försökte också att utmana herrlaget som då tvingades spela med gummihandskar och skjuta med "fel" hand. Det gick förstås inte så jättebra men kul verkade både herrar och tjejer att ha. Det var väl också meningen med "Handbollens Dag".
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om