Konstig kombination i super nationell-klassen

KALIX. Super Nationell hade lika gärna kunnat kallas S40 Nationell.Men i den osannolikt Volvotäta klassen sticker en länsförare ut.- Jag blev så less på att se alla S40:or, förklarar Jonas Östman sitt udda bilval.

Jonas Östman hävdar sig bra med sin udda Skoda/Mercedes -kombination men den här gången höll inte stjärnmaskineriet tiden ut.

Jonas Östman hävdar sig bra med sin udda Skoda/Mercedes -kombination men den här gången höll inte stjärnmaskineriet tiden ut.

Foto:

Sport2008-06-16 06:00
Det är bara norr- och västerbottningarna som vågar bryta den nästan allenarådande trenden med Volvo S40 i breddklassen. Thomas Öhman och Fredrik Tiger kör BMW, Ola Stenvall Ford Fiesta och Christoffer Johansson från Umeå Hyundai.
Udda fågel i klassen
Men sedan kommer Luleås Jonas Östman. Förr om åren stack han ut med en Mercedes 190, nu inte fullt så mycket med sin Skoda Fabia. Innan man lyfter på locket, vill säga.
- En kostnadsfråga, jag har garanterat lägsta budgeten i hela super nationell. Men Mercedes har funkat bra för mig - så här långt, säger han efter att ha brutit tävlingen då den gamla trotjänarmaskinen i sista kvalet tappade oljetrycket. En besvikelse för Östman som med fjärde plats i andra kvalet var klart på gång.
- Har aldrig haft mekaniska problem tidigare, säger han och tillägger:
- Trist, det kändes som att jag hade riktigt bra fart, häng på både Jimmy (Holmqvist) och Thomas (Öhman).
Ja, under sista 20 metrarna innan motorn gav upp hade Östman faktiskt ledningen i sitt heat.
Nu gäller bara att repa och komma tillbaka till nästa tävling. Fortfarande med stjärna under huven, om vi känner Östman rätt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om