Kiviniemi går också till Gjövik

KIRUNA. Norrbottenskolonin i norska Gjövik/Vardal blir ännu större.Nu står det klart att målvakten Emma Kiviniemi från Kiruna ska spela för division I-klubben.

Kirunamålvakten Emma Kiviniemi ansluter till Norrbottenskolonin i norska Gjövik/Vardal.

Kirunamålvakten Emma Kiviniemi ansluter till Norrbottenskolonin i norska Gjövik/Vardal.

Foto: Hans Sternlund

Sport2008-08-14 06:00
Emma var på väg mot Gjövik i bil i går och kommer ner någon dag efter Bodentjejerna Annica Sundqvist och Carin Bergdahl.
Det kan vara en trygghet i att ha fler nya svenska spelare i laget.
Många nya i klubben
- Men det är ganska många nya i laget, bland annat en polska, och de i klubben verkar vara vana vid att ta hand om nya spelare, säger Emma som sitter bredvid syrran Elin i bilen på väg mot Norge.
Niometersspelaren Elin, som är bara med som sällskap, har rutin från spel i högre sammanhang. För Emma blir det första äventyret utanför Kiruna.
Han har tagit tjänstledigt från sitt fasta jobb som borrare under jord i Kirunagruvan. Nu ska hon köra gaffeltruck på ett stort lager i Gjövik.
- Jag tycker att Kiruna är ganska bra och det har varit lite separationsångest. Nu känns det mest spännande, säger Emma.
Börjar som förstamålvakt
Emma Kiviniemi har varit länets bäste målvakt under flera år. Nu blir hon åtminstone till att börja med förstemålvakt i Gjövik/Vardal som ramlade ur elitserien i fjol med ett måls marginal.
Den ordinarie målvakten är skadad och ska genomgå magnetröntgen. Det är alltså osäkert när hon kan komma tillbaka.
Emma kommer att hamna i hetluft nästan genast.
- Det är en cup till helgen med många bra lag. Jag lär väl ställas på prov direkt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om