Hur mycket bättre blir BC Luleå nu?

Klubbledningen fick nog. Till sist.

Luleå 20 januari 2021 20:14

Att Denzel Andersson i morse blev klar för BC Luleå har ni förstås redan noterat och vad han kommer tillföra ett vingligt lag med dåligt självförtroende vet ni givetvis. Först och främst handlar det om att fylla alla de defensiva hål vi sett hela säsongen och ur den aspekten är den 24-årige landslagsforwarden helt perfekt med sin stora allroundkapacitet.

Offensivt kommer Andersson vara den han alltid varit. En spelare som trivs utan att krama all luft ur bollen, tar det han får och är ett hot från trepoängslinjen och nära korgen. 


Men klubbledningen med direktör Lars Mosesson nöjde sig inte med det och fortsatte agera kraftfullt under onsdagen. Offret blev USA-forwarden A.J. Davis som efter helgens mediokra insatser mot Södertälje tvingades packa resväskan och flyga hem. Jag måste säga att klubben visade oceaner av tålamod med honom men BC Luleå vill självklart inte vara 8/7 efter 15 matcher och till sist fick de ansvariga nog. Bra så.


Hur mycket bättre gör de här åtgärderna laget? Tydligt bättre. Det fattar alla. Men vad betyder det egentligen? Tja, som laget spelat hittills den här säsongen handlar det om att överleva en kvartsfinal och bråka i en semifinal.


Nej, som jag ser det måste A.J. Davis ersättas med en importspelare av god nivå. Först då har BC Luleå gett sig själv chansen att utmana på allvar. Och skulle Steven Davis ryggskada avsluta säsongen måste ytterligare en kropp in i rotationen. Men hur det är med den saken får vi återkomma till.

Profilbild Peter LindvallPeter Lindvall
Ämnen du kan följa
Basketbloggen
Blogg

Två frågor – två svar

Blogg

Omgångens tips

Blogg

Han borde vara en het kandidat

Blogg

Oron var obefogad

Blogg

Så ska BC Luleås senaste värvning hjälpa laget

Visa fler
Läs mer!
Basket

En debut som lovar mer: "Gäller att inte sväva iväg"

Basket

Ny sheriff i stan – då vann BC Luleå mot serieledaren

Basket

Så var matchen mellan BC Luleå och Södertälje

Basket

Så ska BC Luleås tränare använda nya importduon

Blogg

Två frågor – två svar

Visa fler