Historisk poäng för Notviken

LULEÅ. Notvikens historiska division II -premiär började utmärkt.Laget pressade välmeriterade Morön men fick till slut nöja sig med en poäng efter 0-0.- Vi står upp oväntat bra, utbrister nöjde tränaren Klas Abrahamsson.

Sport2008-05-05 06:00
Matchen var nykomlingens och klubbens allra första i damernas norrtvåa. Morön, nedlyttat från "ettan", sågs i förhandstipsen som ett tungt hot men oron gick över i takt med att hemmalaget visade sig hänga med betydligt bättre än väntat.
På en punkt märktes ändå öppningsnervositeten och det var vid avsluten. Under matchens första 20 minuter firade Mia Englund seger på seger från sin vänsterkant - men de fina inläggen resulterade som bäst i en boll parkerad på burtaket av Maria Granberg och en praktkanon av Sofia Larsson. Rakt på gästernas målvakt som visserligen föll, men ändå lyckades stoppa bollen.
Få målchanser
Med tanke på starten blev det några höjda ögonbryn när Englund tillsammans med Caroline Gyllander och Hanna Hellander i 31:a minuten byttes ut - men förklaringen var enkel.
- Tanken var att få i gång division II-spel. Alla fick mer än en halvtimme i den här matchen, förklarar "Abris".
Notviken lyste med en stark halvtimme också i andra halvleken. Men chanserna var få - och borta mot Sörböle på lördag gäller nog att ändra på den saken. Liksom Alvik har Sörböle ett farmaravtal med Sunnanå och det syns - vid lagets 5-1 mot Åkullsjön gjordes fyra mål av lånade spelare.
Men först av allt väntar Svenska Cupen och Alvik, på alla sätt en tung match efter vårens värvningsturer.
- Den enda match man inte behöver peppa tjejerna till - det blir krig, skrattar tränaren apropå tisdagens prestigemöte.