Har hoppet kvar

BODEN. Peter Sedunov har sett krisen i vitögat förr. Men frågan är om krisen någonsin varit värre än nu. - Den här säsongen är den värsta jag varit med om. Men om vi vinner de två återstående matcherna så tror jag vi håller oss kvar, säger han.

Bodens BK och veteranen Peter Sedunov är nere i rejäl brygga. Men 31-åringen hoppas att laget kan och lyckas samla kraft för att resa sig igen. " Jag har aldrig varit med om en säsong med så mycket otur och missflyt. Jag hoppas verkligen att vi får tillbaka något under  återstående matcherna".

Bodens BK och veteranen Peter Sedunov är nere i rejäl brygga. Men 31-åringen hoppas att laget kan och lyckas samla kraft för att resa sig igen. " Jag har aldrig varit med om en säsong med så mycket otur och missflyt. Jag hoppas verkligen att vi får tillbaka något under återstående matcherna".

Foto: Kurt Engström

Sport2008-10-11 06:00
Sedunov minns med välbehag sista omgången i superettan 2004 då BBK mot alla odds säkrade nytt kontrakt. Då fick BBK hjälp från ett redan avsågat Friska Viljor samtidigt som Falkenberg besegrades.
- Det visar att överraskande saker kan inträffa och jag kan bara hoppas på något liknande nu, säger Sedunov.
Vad talar för BBK mot Gröndal och Falun?
- Bara att vi kommer att ge hundra procent, det kan jag lova. Jag tror inte övriga lag i botten tar så många poäng och därför hoppas jag att sex poäng räcker till nytt kontrakt.
När många spelare i BBK har underpresterat så har Peter Sedunov framstått som lagets nyttigaste spelare tillsammans med David Roberts.
Sedunov har hållit en imponerande jämn formkurva.
- Kroppen har känts bra. Jag har klarat mej från skador och själv tycker jag säsongen har varit ok.

Sedunov tycks trivas som ytterback även om många, bland annat undertecknad, skulle vilja se honom som innerback.
- Jag trivs bäst sonm innerback, medger han. Men skador har medfört att vi haft brist på ytterbackar.
Sedunov har gjort tre mål och det senaste på Gammliavallen mot Ersboda måste vara årets BBK-mål. En fullträff på helvolley efter hörna.
Men BBK har haft stora problem med målskyttet.
- Jag har aldrig varit med om en säsong med så mycket otur och missflyt. Jag hoppas verkligen att vi får tillbaka något under de två återstående matcherna.
Men allt kan väl inte skyllas på oturen?
- Nej, vi har gjort alltför många individuella misstag under året. Det är inte samma spelare som gjort missarna utan det har fördelats på hela laget.
Men det är svårt att sätta fingret på varför BBK misslyckats. Inte heller Peter Sedunov har någon klockren förklaring.
Kanske var det den 8 juni exakt klockan fem i fem som BBKs säsong förstördes. Det var en pampig invigning av Boden Arena, BBK mötte Brage och förväntningarna var enorma. BBK gjorde en utmärkt match men misslyckades med målskyttet och föll på ett skitmål på övertid.
Det målet kom som en chock och det var då som osäkerheten smög sig in i laget. En osäkerhet som fortfarande lever kvar.
Vinner om laget är på topp
Men nu måste BBK skaka av sig den osäkerheten för att överleva.
- Det har känts bra på träningarna. Men under matcherna har det av någon anledning inte fungerat. Det har lätt blivit panik i laget.
I seriespurten är det alltså bara segrar som räknas. Först mot Gröndal på Aspuddens IP i morgon söndag. Därefter Falun i avslutningen på Boden Arena söndagen därpå.
- Det kändes tungt efter förlusten mot Sylvia. Nu hoppas jag att alla i laget kommer igen och jobbar hårt så vinner vi resten.
Och i så fall kan undret från Falkenberg upprepas.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om