Hansson på pallen i stafetten: "Jätteglad"

GÄLLIVARE. Jenny Hansson från Liikavaara är den tredje norrbottningen som fick ställa sig på pallen under helgen. - Jag är jätteglad att få vara med i det här laget, säger hon efter att ha kört förstasträckan i det svenska damlaget som kom trea i stafetten.

Charlotte Kalla, Anna Haag, Britta Norgren och Jenny Hansson jublade efter stafetten.

Charlotte Kalla, Anna Haag, Britta Norgren och Jenny Hansson jublade efter stafetten.

Foto: Pär Bäckström

Sport2008-11-24 06:00
Jenny Hansson hängde inte med Marit Björgen, Arianna Follis, Pirju Muranen och de andra storfräsarna, men det var det ingen som hade räknat med heller. Avståndet blev till täten var 37 sekunder efter sträckan, vilket inte var större än att medaljchanserna fortfarande fanns kvar. Efter Britta Norgrens och Anna Haags sträckor gick Charlotte Kalla ut som fyra, 54 sekunder efter täten, men bara åtta sekunder efter italienskan Sabina Valbusa på tredje plats.
"Kan inte bli bättre"
Det blev ingen match för en Tärendötjej i storslag. Hon gick ut stenhårt och klättrade förbi italienskan redan i de första stigningarna.
- Det var en dröm att få komma på pallen igen. Nu kan det nästan inte bli bättre, sa Charlotte Kalla när tredjeplatsen var grejad.
Charlotte Kalla hade den andra bästa sträcktiden i fristil av alla. Norskan Kristin Steira var två sekunder snabbare.
"Ett riktigt bra lag"
Lina Andersson ställdes utanför det svenska stafettlaget men gjorde en bra insats som starttjej i andralaget som kom på åttonde plats.
Nu laddar hon inför nästa helg i Kuusamo där hon hoppas få åka både sprint och traditionellt. På grund av känningarna i ena benet åker hon bara klassisk åkning.
Ett av hennes stora mål för säsongen blir att ta sig tillbaka till laget inför VM.
- Vi har ett riktigt bra lag om alla är i form. Där har vi en stor medaljchans, säger hon.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!