Gunde: Vi behöver en Kalla på herrsidan

GÄLLIVARE. Landslagschefen Gunde Svan säger att det är svårt att överskatta PR-värdet som Charlotte Kalla ger skidsporten.- Nu behöver vi bara en Kalla på herrsidan också.

Svan.

Svan.

Foto: Pär Bäckström

Sport2008-11-22 06:00
Det var i fjol som tv-personligheten, rallycrossföraren, lekledaren och skidlegenden Gunde Svan fick rollen som högsta ansvarige för det svenska skidlandslaget. Charlotte Kallas internationella genombrott gjorde att han fick en drömstart på nya jobbet.
Gunde Svan säger att det är tack vare Charlotte Kalla som Sverige har ett damlag med potential att åstadkomma stora saker. Målet är att Sverige ska bli bästa damnation inom några år.
Kanske är hon minst lika mycket värd vid sidan av skidspåret.
Behöver det positva
Svensk skidåkning hade fått en ny profil som höjde intresse, marknadsvärde - och kanske till och med en skidintresserad nations allmänna välmående.
- I dessa tider med lågkonjunktur behöver folk få läsa positiva saker och inte bara att det sparkas hundra personer här och trehundra personer där, säger han.
Vad är det som gör henne så unik?
- Hon är lätt att intervjua, en förebild för unga åkare, hon är omtänksam samtidigt som hon tar för sig. Hon är kort och gott söt på alla vis. Det betyder mycket för skidsporten att ha en sådan personlighet, säger han.
På fråga om han känner igen något av henne i sig själv tar Gunde Svan mest upp olikheter.
- Hon har en helt annan ödmjukhet än vad jag hade. Jag var nog inte så poppis i alla läger.
Men egensinniga skidåkare brukar kunna gå hem hon svenska folket?
- Ja, fast den popularitet som jag kanske hade grundade sig i att jag var framgångsrik. Charlotte hade gått hem även om hon inte hade vunnit så mycket.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om