"Groja" börjar se konturerna av laget

BODEN. Det blir till stora delar ett nytt Bodens BK som kommer till spel i damernas division I i handboll.- Nu börjar vi se konturerna av det lag vi ska ha, säger Mikael "Groja" Carlsson, tränare tillsammans med Kent Schmidt.

Det har varit strulig försäsong för damhandbollen i Bodens BK. Men nu börjar tränaren Mikael "Groja" Carlsson och kollegan Kent Schmidt se konturerna av ett lag.

Det har varit strulig försäsong för damhandbollen i Bodens BK. Men nu börjar tränaren Mikael "Groja" Carlsson och kollegan Kent Schmidt se konturerna av ett lag.

Foto: leif hammarström

Sport2008-08-15 06:00
Som NSD tidigare skrivit har BBK haft en strulig försäsong. Det dröjde ända till midsommar innan tränarfrågan var löst, det påverkade träningen och även träningsnärvaron.
- Nu har vi bra fart på träningarna. Det börjar kännas positivt, säger "Groja".
BBK har tappat två av de bästa spelarna till Norge. Carin Bergdahl och Annica Sundqvist. De spela med Gjövik Vardal i division I.
Dessutom har ytterligare fyra spelare försvunnit: Hanna Weinmar, Cecilia Holmgren, Nives Kajganic och Frida Hedin.
Schmidt har gjort comeback
BBK-ledningen sätter också frågetecken för Sanna Andersson, Madeleine Kempainen, Linda Eriksson, Anna Johansson och Malin Lundström.
- Vi fyller på med egna och unga produkter. Dessutom har Johanna Schmidt och Sanna Öhrn gjort comeback och det känns bra, säger "Groja".
Lagkaptenen Josefina Schmidt håller med "Groja":
- Nu börjar man känna en viss optimism. Vi har tränat bra senaste veckorna. Men det krävs mycket i division I och det tar tid innan vi spelat ihop laget.
BBK jagar också nyförvärv, som ersättare till Nives, Carin och Annica. Det handlar alltså om en målvakt, en mittsexa och en niometersspelare.
- Vi har kontakter ute och det ser intressant ut. Vi hoppas kunna presentera några nya namn inom kort.
BBK-tjejerna tränar numera i sporthallen i Boden Arena. Där ska man också spela matcherna.
- Det känns kul med en ny och fräsch hall. Den kommer att innebära ett lyft för handbollen,säger "Jossan" och "Groja".
n n NSD avslöjade i våras att ett samarbete planeras inom handbollen i Boden - eventuellt under namnet Boden Handboll Elit. En arbetsgrupp har jobbat med ärendet, flera möten har hållits, men ännu har inte de sista pusselbitarna fallit på plats.
På torsdagen träffades Christer Arvidsson, ordförande i BBK Handboll, och Gunni Andersson, handbollsbas i Hornskrokens IF.
- Vi kom fram till att vi ska jobba vidare för att ha ett samarbete. Men i vilken form vet vi inte, säger Gunni.
n n Malmbergets AIF, som fick en friplats i herrtvåan, tappar niometersspelaren Niklas Johansson. Han ska spela med Sikeå SK i division I.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om