Glädjebeskedet: "Big John" stannar

LULEÅ. Nu är det klart. John Rosendahl kommer spela i Plannjalinnet ytterligare ett år.- Han blir en ledargestalt i gruppen och en förebild för de unga, säger coach Mattias Kenttä.

Plannja kan andas ut - John Rosendahl kör ett år till. foto: kurt engström

Plannja kan andas ut - John Rosendahl kör ett år till. foto: kurt engström

Foto: Kurt Engström

Sport2008-07-26 06:00
Under fredagseftermiddagen kom ett glädjebesked för Plannja. John Rosendahl kommer spela för klubben ytterligare ett år.
- Det är inget bläck på pappret än, men jag har kommit överens med klubben. Det är klart, bekräftar John Rosendahl för NSD.
- Det känns väldigt, väldigt bra. Vi har ju hela tiden velat bygga Plannja runt de tre lite äldre och rutinerade spelarna Jim Enbom, Håkan Larsson och John Rosendahl. I och med att John nu är klar vet vi att det blir verklighet till hösten, säger en mycket nöjd Mattias Kenttä - headcoach i Plannja Basket.
"Jag har inte tvivlat"
En av de sista pusselbitarna i Plannjapusslet är i och med det lagd och det mesta är klart inför höstens premiär. John Rosendahl blir en stor del i lagets stomme.
- Plannja har hela tiden varit mitt huvudspår men det har inte varit helt självklart. Det känns jättebra att det nu är klart och det ska bli spännande att vara med och bygga upp ett nytt Plannja, säger John Rosendahl.
- Han blir en ledargestalt i gruppen och en förebild för de unga spelarna i laget. John är en dominant spelare som är bra både offensivt och defensivt. Han är en av Sveriges bästa basketspelare och har mycket erfarenhet, säger Kenttä.
Har du någon gång tvivlat på att John Rosendahl skulle skriva på?
- Jag har inte tvivlat men varit ödmjuk inför situationen Man vet ju aldrig vad som händer. Innerst inne har jag hela tiden hoppats och trott att John skulle skriva på och därför känns det nu extra roligt när det är verklighet.
John själv tror att det är viktigt med en stomme av lite äldre och mer rutinerade spelare i det nya unga Plannja.
- Det är viktigt i det långa loppet. Inför hösten bör man kanske tona ner förväntningarna lite i och med att det är ett så pass ungt och oerfaret lag. Men självklart kommer vi gå för vinst i varje match och ha guldet som målsättning, säger han.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!