"Frustrerande"

ALVIK. Ingen räknar med att Alvik tar poäng av samtliga motståndare i norrettan.Men bottenlagen måste man matcha för att hålla sig kvar.- Klart det är frustrerande, ryter Maria Rönnbäck efter 1-2 (0-2) mot Sundsvall.

Början till slutet. Sundsvall har hittat näten bakom alviksmålvakten Maria Rönnbäck som deppar. Laget har ännu inte vunnit en match norrettan. Foto: pär bäckström

Sport2008-05-26 06:00
Tyvärr har Alviks stolthet fortfarande inte hundraprocentig koll på division I -tempot.
När det smäller, smäller det fort. Även om laget är en kollega under strecket, som Sundsvall - fyra poäng innan matchen.
0-1 efter åtta minuter var första läxan. Sundsvalls anfallspar skulle hunnit ta en snackpaus om de velat, så långsamt gick det i Alviksförsvaret. Därmed hade sista spelare på bollen inga problem att ställa upp rätt för att göra ett perfekt lyft över två hemmabackar och slutligen Rönnbäck i målet.
Den sistnämnda i vanlig ordning hård mot sig själv.
- Det var mitt mål, den skulle jag ju tagit, utbrister hon men sanningen är snarare att det skulle krävts en övermänsklig tipp för att rädda - och sådana levererade Maria Rönnbäck ändå minst tre av i matchen.
Rönn bäck med i matchen
- Just det, jag skulle gjort som på den sista, flinar hon apropå den allra grymmaste, med arton minuter kvar. Ytterligare en boll Sundsvall fick arbetsro att skicka med perfekt båge för att smita in någon centimeter under ribban-men den gången var Rönnbäck med.
Också den chansen sedan Alvik misslyckats med att rensa men ungefär vid samma tid surnade Kenneth "Kega" Isaksson till och började ryta på allvar från båset. Viktoria Kenning och Hanna Nyberg kom in, visserligen utan att hinna göra mycket, men omstuvningen på mitten med Kenning på vänsterkanten och Jenny Forssberg inflyttad gav ny fart.
Matchens starkaste period blev tveklöst sista 15 minuterna. Så fick man också sin reducering med åtta minuter kvar. Matilda Forslund levererade en av sina fantastiskt säkra distansfrisparkar från höger och högt uppflyttade backen Isabelle Eriksson hade bara att sätta till hvudet för en lätt kursändring. Men Forslund var också hon hård efter matchen.
- Vi s-k-a sätta en sådan, minst, menar hon och fortsätter:
--Vi kände ju att vi var minst lika bra och blev extra taggade efter målet.
Forslund allra mest. Hon avrundade matchen med ytterligare en lysande långdistansare mot vänsterstolpen och hade dessutom ett välriktat skott på en snabb vänsterhörna av Sunnanåkollegan Linn Lundmark i slutsekunderna - men det blev alltså ingen poäng den här gången heller. Forslund själv - som ännu inte spelat en enda seriematch med Sunnanå - förtjänar dock alla poäng hon kan få efter ytterligare en utmärkt match i Alvik.