Fjärde raka segern för Hornskroken - och nu är kontraktet säkrat

BODENFör några veckor sedan låg Hornskrokens handbollsherrar på nedflyttningsplats i division II Norra.Sedan kom vändningen.I går körde bodenlaget över Matteuspojkarna. Vann med 39-24 och tog fjärde raka segern. Division II-kontraktet är säkrat med råge och Kroken ligger, med en omgång kvar, femma i tabellen.- Vi är trygga bakåt numera och då kommer resten av sig själv, förklarade Hornskrokens spelmotor Kenneth Harlin. Vald till "Matchens Lirare".

Glädjen var enorm i Hornskroken när division II-kontraktet var säkrat.

Glädjen var enorm i Hornskroken när division II-kontraktet var säkrat.

Foto: Anders Hjortenklev

Sport2010-03-18 06:00
Att de fyra raka segrarna har samtliga tagits mot stockholmslag försämrar inte Hornskrokens prestation.
- När vi låg näst sist så sade vi att det här är fel placering för oss. Vi är mycket bättre än så här, sade "Kecke" som gjorde hela 10 mål.
Det har man nu också bevisat. Igår behövde man minst oavgjort mot MP för att klara sig från riskzonen med kvalspel.
- Det visste vi förstås och vi var ordentligt taggade. Tidigare har vi haft problem i försvaret men det har vi fått ordning på och då kommer chanserna framåt också.
Igår rivstartade man med en 5-1 ledning efter 10 minuter och MP tvingades spela andrafiolen under hela matchen. Även om man kom så nära som 10-12 efter 24 minuter. Hornskroken anade faran, skärpte till spelet och halvtidsledningen drog iväg till 18-11.
Den andra halvleken var den första lik. Trots att Hornskroken drog ner på tempot ordentligt så hade MP inte mycket att komma med. Det skall ett bra lag till för att utmana bodenlaget i nuvarande form och något bra lag var inte Matteuspojkarna.
- Nej. Vi var bättre än dem på alla positioner, konstaterade "Kecke".
Nu återstår det en match i herrtvåan för Kroken. Bortaderbyt mot Strömnäs kommande söndag. Betydelselös för serietabellens utseende då även pitelaget blev klara för tvåan nästa säsong i och med Hornskrokens seger.
- I Strömnäs var man förstås angelägna om att vi skulle vinna över MP. Nu får andra göra upp om kvalplatserna.
Kenneth Harlin kom tillbaka från en FN-tjänstgöring runt jultid och har hittat handbollsformen ordentligt. En pådrivare och spelmotor som är oerhört viktig för Hornskroken. 29 år fyllda tänker han inte sluta än på ett tag.
- Nej. Handboll är alldeles för roligt och nu har det lossnat ordentligt för mig. Jag tänker inte sluta innan jag har gjort flera säsonger än Björne Mohlin. Nästa säsong blir det också derbymatcher mot BBK. Kul förstås även om jag helst hade sett att vi hade slutit upp kring ett herrlag i Boden och jag hade fått spela med istället för emot flera av BBKs spelare, sade "Kecke".
Som närmast har en litet annorlunda utmaning att ta sig ann. Han är nämligen med i Bodens "Let´s Dance kommande lördag.
Hornskrokens målgörare:
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!