Dubbla segrar för Waller

ERSNÄS. Norrbottens vassaste orienterare våren 2008 heter Lena Turesson, Anders Bennitz och Claes Turesson.Därför blev klassiska Renlunken något av ett antiklimax - hemmaorienterarna springer ju inte den egna tävlingen.Dubbelsegraren Simon Waller vågade inte vara kaxig gentemot "gubbarna".- Jag skulle inte tagit dem, orienterare blir ju bara bättre efter 30-årsstrecket, skrattar han.

Simon Waller, Kalix, segrade överlägset vid både medel- och långdistanserna i H21.

Simon Waller, Kalix, segrade överlägset vid både medel- och långdistanserna i H21.

Foto: Martin Thelénius

Sport2008-05-26 06:00
Men där är frågan om inte Vargenlöparen undervärderar sin egen nivå. Visserligen har inte artonåringen samma rutin - men han är ruskigt snabb i skogen. Vid lördagens medeldistans, 4,8 kilometer, spöade han andraplacerade Frans Wickbom med drygt 13 minuter och på söndagens långa bana - 12,1 kilometer - hade han knappt tolv minuter tillgodo på Kirunas Mats Luspa.
- Ok, det är kanske jag som ligger närmast bakom de två (Bennitz och Turesson). Det skulle varit intressant om de varit med, erkänner han och kommenterar de två dagarnas löpning.
- Det var någon liten krok på 30 sekunder igår, på 13:e kontrollen. Nästan den enklaste på hela banan, skrattar han.
- Idag gjorde jag inga större omvägar, kanske något på 17:e då jag läste fel och gick för långt i en sänka.
De tuffa banorna i Ersnästrakten blev en bra genomkörare inför kommande helgs tvådagarstävlande i skogarna kring Örnsköldsvik - tävlingar där helgens damsegrare Ida Wikström-Holmgren inte lär dyka upp. Vittjärvs forna stjärna var på blixtvisit i helgen och passade på att plocka hem ett par segrar i klassiskt stor stil, knappt tolv minuter före Gammelstads Ann Enman på medeldistansen och tretton före samma löpare på långa banan. Riktigt lika överlägset går det inte till vid hemmatävlingarna i nya klubben, IFK Lidingö.
- Så är det absolut inte längre. Det är en av landets starkare orienteringsklubbar med 10 rankade bland Sveriges 100 bästa orienterare. Där kan jag göra ett bra lopp och inte placera mig bättre än femma, skrattar hon och förklarar samtidigt att hon inte saknar stjärnstatusen från Norrbotten.
- Nej, tvärtom har jag fått en motivationskick även om jag inte hunnit satsa så hårt individuellt utan mest på kavlarna.
Helt segerlös har ändå inte den snart 30-åriga - hon fyller i början av juni - orienteraren gått.
- Haha, nej, jag vann i alla fall en medeldistans i Uppsala i våras. Hon bedyrar samtidigt att det fortfarande handlar om allt eller inget.
- Självklart, man är ju tävlingsmänniska och plågar sig in i det sista...
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om