Det var klasskillnad och ingenting annat

Luleå Basket chanslöst i final två.

Luleå 20 april 2021 22:24

Nog trodde jag Luleå Basket skulle ha lite mer kräm i benen och mer skarpa sinnen i den andra finalen för att ge Alvik en rejäl match. Inte minst med tanke på att laget inte var så jäkla långt borta i lördags.

Men så blev det inte.

 

Till sist blev det en monumental utskåpning. Brutal utklassning. Långa stunder en förnedring där storchefen Janel McCarville hade lekstuga med ett förvirrat Luleå som gick från en ordentlig defensiv kollaps i match ett till en lika stor offensiv dito i match två. Alviks erfarne tränare Fotios Iioannidis hade läst sönder allt det rivalen Robin Sandberg försökte göra - vilket i och för sig inte var så mycket den här nattsvarta kvällen.


Alviks segersiffror skrevs till 92-73 men det hade faktiskt kunnat vara dubbelt upp. Så stor klasskillnaden. Jag ska inte säga att det är chockerande - jag nöjer mig med ovärdigt den här gången.


Jag ska inte i det här blogginlägget sammanfatta säsongen och återigen tjata om det naiva lagbygget som klubben snickrat ihop. Det tar vi efter Alvik lekt hem guldet på fredag. Men en sak vill jag ha sagt: Luleå Basket ska a-l-l-t-i-d ställa upp med ett lag som på pappret är ligans bästa. Det är basketluleå värt. 

Det gjorde inte klubben inför den här säsongen och då blir det silvermedaljer som kommer hänga runt spelarnas halsar om några dagar.


 

Nu är det bara att avsluta det här på ett snyggt sätt, utvärdera och göra ett omtag. All är inte nattsvart. Där finns en grund att stå på.

Profilbild Peter LindvallPeter Lindvall
Ämnen du kan följa
Basketbloggen
Blogg

Tränarfrågan i Luleåklubbarna

Blogg

BC-stjärnan tvekar om framtiden

Blogg

Uppgifter: Larsson lämnar Utah

Blogg

Förbundskaptenen om Luleås guldmakare

Blogg

Avslöjar: Luleåstjärnan blixtinkallad till EM-truppen

Visa fler
Läs mer!
Basket

Försvarsspelet nyckeln till nytt guld för Luleå Basket

Blogg

Så ska BC Luleå vända och bli en vinnare

Blogg

Underskatta aldrig en mästare

Blogg

Vändningen som gett Luleå guldvittring

Blogg

Detaljerna som blev Luleås fall