Det enda logiska: Sparka honom

Stjärnans kollapsade för andra matchen i rad.

Luleå 17 januari 2021 18:55

Den här gången ska jag försöka hålla igen och inte raljera alltför mycket över BC Luleås match mot Södertälje - den andra på några dagar. Förutsättningarna var nämligen inte de bästa med Steven Davis ryggskadad och Adam Rönnqvist halvskadad.

Men det ska också tilläggas: Södertälje saknade ännu en gång spelfördelaren Trevin Parks. Det hindrade dock inte laget att från och med slutet av den första halvleken köra över BC Luleå som framför allt saknade, och saknar, alla former av begåvat försvarsspel.


Nåväl. Nu är det som det är. Hoppet står just nu till Denzel Andersson som för en diskussion med klubben. Men med tanke på att hans beslut dröjer är min känsla att landslagsforwarden inte kommer in i Peter Öqvists laguppställning den här säsongen. Andersson hade hjälpt ligans ett av ligans svagaste defensiva lag något alldeles oerhört och gett stadga som ringskyddare, bollförsvarare och hjälpdito.


Det självklara just nu vore förstås att sparka A.J. Davis som varit bottenlöst svag i de senaste matcherna och skjutit häpnadsväckande 6/25. Det går helt enkelt inte att ha en import på den eländiga nivån han befinner sig på och som tar upp en lönepost. En ny, och förhoppningsvis bra, spelare där skulle kunna förvandla BC Luleå från ett kvartsfinallag till ett semifinaldito. Som bäst.  


Touré Murry trodde jag en del på inför söndagsmatchen efter hans hyggligt stabila insats i fredags. Så blev det dock inte. Han föll in i gamla synder med mentala kollapser i försvar och en konstant vägran att passa bollen och ta genomtänkta beslut i anfall. Efter en ganska bra första period föll Murry rakt ned i källaren och tog sig aldrig upp.  


Nu väntar en veckas träning för BC Luleå innan det är dags för att annat underpresterande lag att besöka Luleå energi arena. Det handlar om Borås och vi kan förvänta oss en härlig ångestmatch.


 

Profilbild Peter LindvallPeter Lindvall
Ämnen du kan följa
Basketbloggen
Blogg

Två frågor – två svar

Blogg

Omgångens tips

Blogg

Han borde vara en het kandidat

Blogg

Oron var obefogad

Blogg

Så ska BC Luleås senaste värvning hjälpa laget

Visa fler
Läs mer!
Basket

En debut som lovar mer: "Gäller att inte sväva iväg"

Basket

Ny sheriff i stan – då vann BC Luleå mot serieledaren

Basket

Så var matchen mellan BC Luleå och Södertälje

Basket

Så ska BC Luleås tränare använda nya importduon

Blogg

Två frågor – två svar

Visa fler