Coach Pihl: Jag var nog lika frustrerad som spelarna...

LULEÅ. Skottprocenten var skrämmande låg.Men mot ett sådant fel finns det inga mirakelmetoder.- Det går inte att skälla på en spelare för de missar skotten, säger Luleåcoachen Dennis Pihl.

Sport2008-12-11 06:00
Vad gör du som coach när dina spelare missar skott, efter skott, efter skott, efter skott?
Justerar några taktiska detaljer?
Ändrar i försvarsspelet?
Byter spelare?
- Jag tror man är lika frustrerad som spelarna. Man tänker ju att det där skottet ska gå i, och så blir det inte så. Det är inget fel på skottvalet, eller hur vi tar oss dit. Problemet är att bollen inte vill i, säger Luleåcoachen Dennis Pihl, som inte riktigt visste vad han skulle ta till för åtgärder.
- Det är svårt att skälla på en spelare som missar ett skott. Jag tror att varenda spelare vill sätta skotten de skjuter, menar Pihl, som ändå hittade ett par ljusglimtar.
- Jag har svårt att vara riktigt jävla besviken. Försvarsmässigt har vi tidigare haft jätteproblem, vi har släppt in i snitt 70 poäng per match. I dag håller vi 08 på 51. Så rent försvarsmässigt är jag nöjd, förklarar han och fortsätter:
- Men offensivt...att göra 46 poäng när vi i normala fall snittar 80 är...inte bra. Skyttet klickar hos samtliga, det var väl bara Liz som hade hyfsad procent.
Lite skotträning i veckan med andra ord?
- Haha...ja, det lär nog bli en del av den varan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om