Bröderna Hannu redo från start

KIRUNA. Nyförvärven lyser med sin frånvaro i Kiruna FF.Men här är två nyckelspelare som går in från start i år.

Johan Hannu är med från start.

Johan Hannu är med från start.

Foto: Hans Sternlund

Sport2008-04-26 06:00
Johan Hannu, 38, brukar dyka upp framåt sommaren och Henrik Hannu, 32, har brottats med skador under sin senare del av karriären.
När säsongen startade i fjol var ingen av dem med. Då dröjde det också fem omgångar innan Kiruna tog sin första poäng och sju omgångar innan första segern kom.
Däremot var båda med om den osannolika upplösningen som räddade kvar laget i tvåan.
Henrik slog till exempel straffen borta mot Infjärden som gick i stolpen och via målvakten i mål. Den innebar kvittering i den 94:e minuter och en säkrad kvalplats.
Den ljuva känslan har räckt över hela vintern.
- Vi har tagit med oss det positiva från avslutningen i fjol. Det var en härlig inställning och laganda som gjorde att vi klarade oss kvar. Det hade varit riktigt svårt att motivera sig om det hade blivit trean, säger Henrik Hannu.
Nu väntar ett minst lika svårt år och den något provocerande frågan som kan ställas är om Kiruna har någon framtid i division II.
- Jag tror ändå det. Det kommer hela tiden fram unga spelare som är duktiga och ambitiösa. Det blir jäkligt tufft igen, men klarar vi oss kvar i år tror jag att det här kan bli riktigt bra till sist.
I år hoppas laget på en bättre inledning. Orsaken till optimismen är inte obefogade. Nu är ju två bröder Hannu är med från start.
- Det är mycket bättre att Johan spelar våren än hösten och att vi kan plocka poäng från start. Med en ung trupp vi har är det extra tungt om man måste jobba i uppförsbacke från början, säger Henrik Hannu.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!