Bra avslutning gav Jonsson delad seger i Arucspuffen

LULEÅ. Josefin Söderberg var tidigt ute med 387 poäng.Ett, skulle det visa sig, svårslaget resultat vid årets Arcuspuffen.Men Anders Jonsson lyckades i alla fall tangera.- Tack vare ett bra avslut, säger Gällivareskytten efter dagens sista runda.

Anders Jonsson siktade bäst av alla under Arcuspuffen i Arcushallen.

Anders Jonsson siktade bäst av alla under Arcuspuffen i Arcushallen.

Foto: Martin Thelénius

Sport2008-11-17 06:00
Seniorskytten Jonsson och L17-konkurrenten från Forsträskhed ställde sig därmed i särklass sedan det visat sig att Söderbergs klubbkompis Emma Antonsson fått två poäng för mycket genom en felräkning.
- Först var det 386 poäng. Men jag tror det blivit fel tavla någonstans, konstaterar Antonsson efter justerade 384 - fortfarande nog för brons men kanske inte lika roligt.
- Nej, mitt tävlingsbästa är 391. Det här var skitdåligt, som i Vindeln senast (där det också blev en tredjeplats), säger hon och skrattar rått.
Söderberg hade andra engagemang och tvingades lämna tävlingen omedelbart efter sin 387-runda som dessutom var nytt personligt tävlingsrekord. Men Anders Jonsson fick alltså ett resultat att gå på när han gick ut för sista skjutningen - och det märktes. Första fulla serien, 50, satt direkt och gav guldläge inför sista. Där blev det 48, totalt 387 och en tangering i toppen.
- Ett bra avslut, i alla fall, säger skytten som hållit på så länge att han inte är säker på sitt "pers".
- En bit över -90 är det åtminstone...
Precis som senaste åren hävdar Jonsson att han skjuter mest för skojs skull. Å andra sidan jobbar han ändå mot fasta mål och det är precis som tidigare landslagsskytte som hägrar.
- Det blir test i Kiruna i slutet av månaden och regionalkval i början av december. Så visst tränar jag för att få upp poängen...
Efter årsskiftet gäller dessutom Swedish Cup i Stockholm för skytten som trots allt har en del allvar framför sig.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om