Äntligen kämpade Alvik till sig en seger

LULEÅ. Någon gång var den förstås tvungen att komma, Alviks första seger.Just då spelar det faktiskt ingen roll att laget är svårt avhängt i norrettan.- Det är bara s-å jävla roligt, utbrister skytten Olivia Hansson efter 1-0 (0-0) mot Bollstanäs.

Sport2008-09-08 06:00
Kraftuttrycket räcker nästan inte när domaren efter 92 minuter blåser av matchen och spelarna inser vad som hänt.
För den här säsongen har gått så genomuselt att en eller annan börjat spekulera i om Alvik inte skulle lyckas vinna en enda match.
D-e-t vore illa.
Därför var det en njutning att se målet - och ett lag som trots tolv minuters fullständig panik inför blotta tanken att släppa in en kvittering till slut lyckades rida ut matchen och knipa trepoängaren i sjuttonde omgången.
- Jag tänkte på det, nu får det bara inte bli mål för dem. Mot slutet var man så trött att det bara krampade i vaderna, beskriver Olivia Hansson.
Vinsten låg i luften
Alvik har slarvat bort en god handfull matcher i slutminuterna den här säsongen. Elin Kindstedt, som assisterade med ett fantastiskt högerinlägg bara metern från kortlinjen, instämmer.
- Vi har ju släppt in i sista minuterna i flera matcher. Men nu kändes det faktiskt som att vi skulle vinna.
Kindstedt byttes efter Alviks fina första halvtimme - några av matchens vassaste chanser med bl a ett friläge för Hanna Nyberg kom faktiskt under första tio minuterna - och desto sämre avslutning av halvleken in efter pausen. Daniela Grönberg kände av en sträckning i höger lår och Olivia Hansson fick ta över anfallspositionen.
"Tur man fick två försök"
I samma veva spegelvändes hela mittlinjen för att få över Viktoria Kenning från höger till "rätt" sida och Kindstedt steg in på den lediga ytterpositionen. Därifrån var det bara en tidsfråga innan de vassa inläggen skulle börja dyka upp.
- Men jag hann inte tänka mycket innan jag lyfte in till Olivia, säger hon och ler apropå det lyckade avslutet efter framspelet tillsammans med Jenny Forssberg i 80:e minuten.
- Fast vi har tränat mycket för att få in mer på det sättet.
Olivia Hansson, en av få som faktiskt hängde med Bollstanäs snabba spelare, hann också ställa sig perfekt strax utanför bortre stolpen. Men första skottet motade den utmärkta bortamålvakten.