Alviks sköna sekunddrama

LULEÅ. Poäng i hemmapremiären - och en äkta matchhjälte.Egentligen allt Alvik och Lena Blomqvist kan begära.Men visst svider det ändå lite att ha tappat en härlig trepoängare.- Mycket av matchen hade vi ju övertaget, säger 2-2-skytten efter kvitteringen i 88:e minuten.

En av tre stukade Alviksspelare - Daniela Grönberg med foten i högläge.

Sport2008-05-05 06:00
Obesegrade Eskilstuna hade två fullträffar i bagaget och räknade nog med en tredje. I stället fick gästerna se ett hungrigt hemmalag ta hand om taktpinnen från start och sånär som på några märkliga felträffar i Porsöns plastgräs såg det också bra ut. Första tunga möjligheten kom välförtjänt genom Emma Luttu som fick till ett bra lyft mot ribban på rensning efter hörna av Maria Niemelä.
Just Luttu hörde till matchens bästa från sin mittposition bakom vänsterforwarden Viktoria Kenning - den senare inbytt redan i tolfte minuten då Daniela Grönberg trampade snett i en närkamp med Eskilstunamålvakten - och förde spelet mellan vänsterkantens Jenny Forssberg och mittkollegan Matilda Forslund, Sunnanå, utmärkt.
Men det var efter det förlösande ledningsmålet i 22:a minuten som spelet lossnade på allvar. Anne Landström spelade in till en tät skottväxling nära Eskilstunamålet innan Kenning lyckades trycka in bollen.
- Riktigt skönt mål att få göra. Men vi är ju bättre än dem, säger Kenning som med knappt tjugo minuter kvar spädde på "olycksstatistiken" genom att linka av planen.
- Jag känner av en stukning från cupmatchen senast men det är inget allvarligt, försäkrar hon.
Bara tre minuter efter målet klev också Maria Niemelä av efter andra smällen mot en redan ond fot.
- Fast jag hoppas kunna spela redan på tisdag (då Alvik möter Niemeläs gamla lag Notviken i Svenska Cupen, NSDs anm), säger hon.
Forslund siktade mot krysset
Skadorna var förstås en plump i tränare Kenneth "Kega" Isakssons planering. Olivia Hansson ersatte Niemelä och samtidigt skiftade yttermittfältarna sida. När senare Kenning klev av kom Elin Kindstedt in och Jenny Forssberg fick gå upp på forwardplats.
- Vi har inte råd med så mycket skador. Vi hamnar i ett dilemma och det är inte bra, säger "Kega".
Tränarens andra huvudbry är garanterat de sviktande positionerna i backlinjen. Läget är bättre än under försäsongen men Alviksförsvaret går fortfarande bort sig ibland - den här gången blev facit två onödiga mål och sånär noll poäng.
1-1 15 minuter in i andra var nog ett skolboksmål i gästernas ögon, med två hemmabackar fullständigt överspelade av passningarna från vänster, och 1-2 via stolpen i 38:e var inte heller roligt att se.
- Den andra ska vi ju skicka bort men bryter inte riktigt, säger tränaren medan målvakten Maria Rönnbäck är tuffare:
- Vi bjuder dem hela vägen genom laget...
Desto roligare, då, att man ändå lyckades rädda en poäng med den sköna kvitteringen till 2-2 i 88:e. Sunnanålånet Matilda Forslund siktade mot bortre krysset med sin långa höjdboll från vänster - och med lite hjälp av Lena Blomkvist hamnade den också där.
- Var ju tvungen att se till så den gick in, skrattar högerbacken.
- Vi kunde ju inte förlora när vi faktiskt varit bättre nästan hela matchen..., säger Blomqvist.