Alvik avslutade serien med en riktig målfest

ALVIK. Efter den bedrövliga hemmamatchen senast hade Hanna Nyberg ett endaönskemål: att i alla fall avsluta bra i division I.Det infriades med råge genom 5-2 (1-1) mot Gideonsberg.- Verkligen, en av våra bättre matcher, säger tvåmålsskytten.

Foto: Kurt Engström

Sport2008-10-20 06:00
Segern i sista matchen var lagets tredje för säsongen. Efter en smakstart med mål i andra minuten lyckades Gideonsberg, också på nedflyttningsplats, kvittera och trots mängder av skarpa hemmmachanser såg det ut att gå samma väg som många gånger tidigare.
- Vi tappade lite efter kvitteringen, bekräftar Nyberg.
Men sedan hon fått nöjet att sätta 2-1 fem minuter in i andra halvleken - Alviks första anfall! - lossnade det rejält. Efter 4-2 i 66:e, Nyberg utmärkt frispelad av Elin Kindstedt, kunde till och med luttrade Alvikare börja känna sig trygga.
- Då kändes det verkligen som att vi skulle ta hem det, menar Nyberg.
Segern i all ära. Tre fullträffar var inte tillräckligt för Sikforsförvärvet Nyberg och Alvik, division I -nykomlingen vars främsta mål var att hänga kvar och på sikt etablera sig som ett stabilt lag i serien.
Inga kommentarer...
- Det var ju ett hopp att få spela mer än en säsong i ettan, säger Nyberg som själv ändå vill stanna i klubben.
Hon bedyrar att spelarna verkligen utvecklats under säsongen och nämner bristande rutin som ett av problemen, något också tränaren Kenneth "Kega"
Isaksson återkommit till ett flertal gånger. Nyberg ställer sig liksom damsektionens ordförande Roland Lindberg bakom "Kega" men frågan är förstås om den tungt meriterade tränaren som till och med fick igång snack om Alvik i allsvenskan nu kan tänka sig att jobba i division II.
...men klubben vill behålla "Kega"
- Det tänker jag inte kommentera, säger "Kega" som i alla fall fått ett bud om fortsättning av klubben. Ursprungligen hade man nämligen ett tvåårskontrakt - men det gäller inte längre.
- Kontraktet förutsatte spel i division I. Genom att vi åker ur har vi inte längre något kontrakt med "Kega" - men vi vill behålla honom, poängterar Lindberg som i motsats till tränaren åtminstone kommenterar årets misslyckade säsong.
Sista uppdraget i kväll?
- Visst, positionsmässigt är det ett misslyckande, konstaterar Lindberg.
Hanna Nyberg levererar ytterligare ett dilemma:
- Vi har verkligen lärt oss mycket av "Kega". Jag tror många spelare står och faller med om han stannar.
Inte heller den saken vill tränaren kommentera. I nuläget är morgondagens träning hans sista uppdrag för klubben.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om