Därför blev det Luleå för succétvillingarna

Affären har redan varit känd en längre tid.Men i går bröt alla inblandade tystnadsplikten.Tvillingbröderna Cam och Chris Abbott spelar med Luleå Hockey kommande säsong.- Det ska bli riktigt kul, säger Cam Abbott till NSD.

Efter nästan två månaders hysch-hysch blev det officiellt. De kanadensiska tvillingarna Cam (t.h.) och Chris Abbott spelar med Luleå kommande säsong. "- Vi har hört från flera olika håll att det är många duktiga spelare som är på väg till Luleå", säger Cam.

Efter nästan två månaders hysch-hysch blev det officiellt. De kanadensiska tvillingarna Cam (t.h.) och Chris Abbott spelar med Luleå kommande säsong. "- Vi har hört från flera olika håll att det är många duktiga spelare som är på väg till Luleå", säger Cam.

Foto: Bjšrn Lindgren / Blipix

ängelholm2009-04-11 06:00
De kanadensiska bröderna har gjort succé i elitserienykomlingen Rögle och så sent som i förrgår spelade de sista matchen i Kvalserien.
Men när NSD når dem hemma i Ängelholm har duon redan börjat ladda för kommande säsong - med Luleå Hockey.
- Vi längtar verkligen att komma upp till Luleå. Det ska bli riktigt kul, säger Cam Abbott.
Bröderna har varit stora publikfavoriter i Ängelholm och Rögle gjorde sitt yttersta för att få behålla Abbott-bröderna även kommande säsong som innebär elitserienspel, mycket tack vare brödernas framfart i kvalserien.
Och Cam Abbott erkänner att det inte var ett lätt beslut att lämna Skåne.
Har våndats en del över flytten
- Om jag ska vara helt ärlig var det ett oerhört tufft beslut som vi funderade länge på. Vi har haft det riktigt bra här i Rögle. Både jag och Chris har vänt och vridit på alla möjliga tankar och kom till slut fram till att Luleå skulle bli ett bra val, säger han och fortsätter:
- Vi blev oerhört imponerade när vi träffade Luleås ledning. Dessutom har vi sett dem spela flera gånger under säsongen och vi gillar deras sätt att spela ishockey. Jag hoppas att vi ska kunna tillföra mycket energi. Vi vet att laget har flera unga duktiga killar och att de har något riktigt bra på gång där uppe. Jag vet att det är en hockeygalen stad och det gillar vi, säger Cam Abbott, som tror mycket på 2009 års upplaga av Luleå Hockey.
Har inga artistkontrakt
- Vi har hört från flera olika håll att det är många duktiga spelare som är på väg till Luleå, spelare som vill dit och spela. Det känns förstås extra skönt för oss att veta och vi tycker det ska bli kul att vara en del att det nya lagbygget.
Redan på måndag flyger bröderna hem till Kanada. Men redan om ett par veckor börjar uppladdningen för kommande elitseriesäsong.
- Vi kommer köra stenhårt under sommaren, bland annat fem pass i veckan på is under hela juli. Så vi kommer väl förberedda.
När dyker ni upp i Luleå då?
- Vi ska prata med ledningen, men just nu lutar det åt att vi ska flytta till Luleå i början av augusti. Det ska bli riktigt kul.
Luleåtränaren Roger Kyrö är förstås nöjd över de två senaste tillskotten i truppen.
- Absolut. Det är två hårt arbetande spelare med rätt karraktärer och dessutom är de poänggörare. De passar väl in i vårt tänk, hur vi vill spela ishockey, säger Kyrö.
Namn: Cam Abbott
Född: 831024
Längd: 181 cm.
Vikt: 90 kg.
Position: Ytterforward.
Skjuter: Vänster.
Poängskörd i Rögle: 18 mål och 21 assist på 42 matcher i elitserien. 5 mål, 7 assist på 10 matcher i Kvalserien.
Namn:
Chris Abbott
Född: 831024
Längd: 179 cm.
Vikt: 87 kg.
Position: Center.
Skjuter: Höger.
Poängskörd i Rögle: 18 mål och 20 assist på 50 matcher i elitserien. 2 mål och 6 assist på 10 matcher i Kvalserien.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!