Notviken ångar på

Formstarka Notviken bjöd inte på några överraskningar mot Storfors. Notas segrade med tydliga 3-0.- Vi kontrollerade hela matchen, säger tränaren Patrik Knochenhauer.

ÄLVSBYN2011-08-04 06:00

Inför bortamötet med bottenlaget Storfors hade Notvikens IK vunnit fyra matcher i rad. Därför var det med hög svansföring som Luleålaget tog sig an Storfors under onsdagen.

- Vi är formtoppade nu, så det kändes väldigt bra inför matchen, säger Patrik Knochenhauer.

Niemelä tvåmålsskytt
Och Notas visade klass tidigt. Tio minuter efter start smällde det för det gästande laget. Rickard Niemelä fick en djupledsboll, kom fri med målvakten och bombade in 1-0 för sitt NIK.

- Efter det kändes det som att Storfors bara försökte hålla ner siffrorna, säger Knochenhauer.

Men Notviken hade andra planer. Efter 25 spelade minuter var Niemelä framme ännu en gång och gjorde då 2-0 i öppet mål.

"Alla gjorde sitt jobb"
Notas fortsatte att spela att stabilt lagförsvar genom drabbningens alla 90 minuter och släppte aldrig riktigt in sin motståndare i matchen. Istället kunde Fred Edström fixa 3-0 för gästerna i minut 60 och just då kunde inte matchen bli mer död.

- Alla gjorde sitt jobb i dag. Som vi spelar nu är vi svåra att slå, säger han.

En av Notvikens mest framträdande spelare var tvåmålsskytten Rickard Niemelä. Men även målvakten André Rova imponerade mellan stolparna genom att hålla nollan och nu har Notas vunnit fem raka matcher i herrtrean.