Sen kvittering förstörde hemmapremiären för Alvik

När Sandra Landström gjorde 3–2 i den 75:e minuten såg Alvik ut att ta säsongens första seger. Men en sen kvittering från Morön förstörde festen.

Foto: Emelie Helmvall gjorde 1–0 till Alvik.

Alvik/Fotboll2014-05-04 18:39

Alvik förlorade premiären mot Själevad med 2–1 men var nära att ta säsongens första trepoängare när Morön gästade Liko Arena under söndagen.

Men en sen kvittering förstörde festen.

Emelie Helmvall, som gjort comeback efter över ett år på resande fot, gav Alvik ledningen efter tio minuter. Efter det fortsatte hemmalaget att skapa chanser och hade läge att utöka ledningen till 2–0 på straff, men gästernas målvakt Josefin Nilsson räddade Felicia Hanssons försök.

I stället kvitterade Morön i den 33:e minuten.

Alvik återtog ledningen bara två minuter senare genom Jenny Nordlund, men även denna gång blev glädjen kortvarig. Precis innan första halvlek var över gjorde Morön 2–2.

– Vi sätter inte chanserna, det är det som är problemet. När vi spelade tidigare i veckan var det samma sak. Vi har spelövertaget men sätter inte bollen. Det blir avgörande, säger Sandra Landström som var nära att bli matchhjälte när hon gjorde 3–2 i den 75:e minuten.

– Emelie (Helmvall) skjuter mot mål och bollen tar i stolpen, så jag nappar på returen. Det är kul att göra första målet, det känns skönt, säger hon.

Men som två gånger tidigare i matchen kom Morön tillbaka. Det återstod fyra minuter av ordinarie tid då gästerna fick en frispark precis utanför straffområdet och 3–3 var ett faktum.

– Det var skitdåligt. Ett sånt här lag ska vi vinna mot. Vi går inte dit och får inte bort bollen. Vi är för veka i straffområdet. Vi måste vara tuffare där, känner jag, säger Landström som var besviken.

Kändes det som att ni skulle ta det efter ditt mål?

– Ja, eller både och, det kändes fortfarande öppet. Det var ju bara ett mål. Vi hade spelet och vi var det bättre laget, men de får alla sina mål genom kontringar i stort sett, säger 18-åringen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!