Notviken vände derbyt och hänger på i toppen

Alvik fick en drömstart i derbyt. Men Notviken vände tack vare två snabba mål efter paus och är fortfarande obesegrat. Nu väntar snart seriefinalen mot Assi.

Derbyhjälten. Notvikens Anna Nilsson (till höger) kramas om efter sin nick som betydde 2–1 mot Alvik. Notviken låg under med 0–1 i paus. ”Det kändes inte oroligt, men vi var tvungna att ta tag i det.”

Alvik/fotboll2015-08-21 22:25

Notvikenspelarna har precis firat 2–1-triumfen borta mot Alvik i division 1 i en segerhög vid bänken. Mittfältaren Anna Nilsson, som avgjorde derbyt med en nick i den 54:e minuten, pustar ut.

– Det var bra med en vinst i dag, säger Anna Nilsson.

Frida Jacobsson nickade in 1–0 till Alvik efter en frispark redan i den fjärde minuten och topplaget Notviken hade, trots ett stort bollinnehav, det svårt före paus.

– Vi hamnade fel i positionerna och de slog ganska långa bollar så vi fick ett långt lag. Men i andra tycker jag att det är inte är något snack om saken. Det känns som vi har allt spel och skapar alla chanser och kommer igång, säger Nilsson.

Jenny Nilsson slog in 1–1 efter en retur i den 49:e minuten. Mellan det och Anna Nilsons segermål hade Alvik sin kanske bästa period i matchen och Linn Finnholms skott var nära att gå in i bortre hörnet.

– Jag tycker ändå vi spelar bra idag. Första halvlek har vi. Det känns jäkligt surt. Det är alltid kul att bräcka Notviken, säger Alviks målskytt Frida Jacobsson.

Alvik stod utan tränare ett tag, men nu tränar Kenth Wärja laget säsongen ut.

– Halva vårsäsongen spelade vi utan tränare. Det har också påverkat oss säsongsmässigt. Det är skönt att vi har en tränare som kan strukturera upp det lite, säger Jacobsson.

Notviken leder serien i alla fall fram till Assis match mot Umedalen i dag. Toppderbyt, som kan gälla seriesegern, spelas på Assis hemmaplan söndagen den 6 september.

Anna Nilsson ser fram emot den, men koncentrerar sig på annat först.

– Det är mycket att spela om. Nu har vi först en match i helgen. Vi får ta den först, säger Nilsson.