Mittbacken visade vägen för Alvik

Efter en svacka såhär långt i division II, gör Alvik återigen det de är bra på. – Vi har inga Iniesta, men vi har timmerhästar, säger Alviks tränare Per-Anders Bergh.

Foto:

Alvik/fotboll2013-06-20 22:38

Ett regntungt och kallt norrbottensderby blåstes igång på Liko arena. Bortalaget Assi spelade en emellanåt fin fotboll med bra kortpassningsspel och god kontroll.

– Vi rullar boll bra, särskilt första 30 minuterna. Men utan att skapa de sylvassa chanserna, säger Assis tränare Mattias Andersson till NSD.

Alvik gjorde på många sätt motsatsen. Resolut och enkelt, lyfte långt och satsade på fasta situationer.

”Satt där”

Många hade summerat första halvlek som att Assi var det bättre laget och antagligen borde haft ledningen i pausvilan. 30 sekunder innan den kom en något ologisk smäll i nättaket efter ett långt inkast.

– Jag ställer mig framför deras försvarare, bollen kommer till mig och jag fick en bra träff. Den satt där den skulle, säger Alviks försvarare Jonas Berg om sitt 1-0-mål.

Larsson hade friläge

I andra halvlek var intentionerna desamma, Assi fortsatte hitta varandra på fötterna och spela smånätt, medans Alvik gick på kraft och lyfte längre bollar. Skillnaden var att hemmalaget nu skapade målchanser. Simon Larsson hade friläge och Linus Backman nickade i ribban och via Alviks adelsmärke, fast situation, kom 2-0-målet i 59:e minuten.

– Det var ganska likt mitt första mål. Lite tur att den studsade fram till mig, eller jag står på rätt ställe får jag väl säga, bollen dyker upp vid mina fötter igen och jag nyper till, säger Jonas Berg om sitt andra mål.

Sex minuter senare kommer Samuel Wiklund in för Assi och han nickskarvar nästan omedelbart in 2–1. Närmare än så kom man inte, Alvik höll undan och efter att ha vunnit borta mot serieledarna i förra omgången är man nu ordentligt på gång.

”Vinnande flyt”

– Det känns jävulskt bra! Det är inte så snyggt, men vi krigar och jobbar, säger tränare P-A Bergh.

Med tanke på de två senaste matcherna. Har det vänt nu?

– Jag hoppas det. Vi är i ett vinnande flyt. Vi har fattat nu att vi inte kan spela boll på egen tredjedel. Vi lyfter upp till en säker yta och sedan börjar vi spela.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!